Boks

Bivši svjetski prvak sumnja da će doći do meča između Furyja i Usyka: To bi mogla biti prijevara

Boksačke fanove je oduševila prošlotjedna vijest kako su Tyson Fury i Oleksandr Usyk pristali na borbu za apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije.

Njihovi timovi su početkom godine pokušali dogovoriti borbu u travnju, no pregovori su prekinuti, te su obojica potražili nove izazove.

Usyk je u kolovozu pobijedio Daniela Duboisa i obranio svoja tri naslova svjetskog prvaka, dok će Fury krajem ovog mjeseca boksati protiv Francisa Ngannoua.

Meč je najavljen da će se održati u prosincu ili početkom sljedeće godine u Saudijskoj Arabiji, ali bivši svjetski prvak George Groves sumnja da se meč uopće dogoditi.

– Najavili su borbu između Usyka i Furyja, ali tko zna je li to stvarno učinjeno kako treba? – kaže George Groves, pa pokušao objasniti:

– Nisu najavili datum niti održali konferenciju za medije. Iskreno, malo sam skeptičan da će se to uopće dogodi. Mislim da postoji mogućnost da se radi o prijevari. Ne kažem da nešto nije dogovoreno, jer je i Usyk to najavio. Nešto je vjerojatno potpisano, ali vrijeme kada se s time izašlo u javnost je vrlo zanimljivo.

Odgovori

Back to top button