Judo

Nina Simić osvojila brončanu medalju na juniorskom SP-u

Hrvatska judo reprezentacija nalazi se u Portugalu, točnije u Odivelasu, grad koji smjestio tik uz Lisabon. Od 4. – 8. listopada u sportskom kompleksu Multiusos de Odivelas održava se Svjetsko juniorsko prvenstvo na kojem se za postolje bori 541 natjecatelja iz 68 država.

Odlične vijesti drugog dana natjecanja do 21 godinu donosi nam Nina SIMIĆ (JK „Pujanke“ Split) koja je osvojila brončano odličje u kategoriji -63kg, piše na službenoj stranici HJS-a.

U borbi za brončanu medalju 19-godišnja Simić je ekspresno, za samo 33 sekunde borbe savladala Mađaricu Annu KRIZA.

Nakon što je prvo kolo bila slobodna, u jutarnjem djelu natjecanja prvo se susrela s domaćom predstavnicom Margaridom BRAS koju pobjeđuje u drugom kolu kategorije -63kg.

U trećem kolu bila je bolja od Amerikanke Emily Daniele JASPE protiv koje postiže dva wazarija.

Prva ozbiljnija prepreka bila je u četvrtfinalu protiv Poljakinje Martyne GLUBIAK od koje u konačnici gubi borbu. Vratila se Simić kroz borbu u repasažu gdje se susrela s predstavnicom Finske, Lounom-Lumijom SEIKKULA.

Podsjećamo, Simić je početkom rujna osvojila brončanu medalju na Europskom U21 prvenstvu koje se održalo u Den Haagu, a tada je u borbi za brončanu medalju svladala Francuskinju Juliju FALGON.

Odgovori

Back to top button