Boks

Bivši prvak ističe kako bi Ngannou mogao ‘ugušiti’ Furyja: Tko bi ga skinuo s Tysona?

Boksački fanovi možda nisu nužno željeli gledati okršaj između Tysona Furyja i Francisa Ngannou, no teško je samo slegnuti ramenima i okrenuti glavu velikom spektaklu koji će se 28. listopada održati u Saudijskoj Arabiji.

Aktualni WBC-ov prvak i jedan od trenutačno najboljih teškaša boksat će protiv bivšeg UFC-ovog prvaka i velikog nokautera Ngannou kojem će to biti prva profesionalna borba u boksačkom ringu.

Bivši prvak teške kategorije David Haye ističe kako se u tom meču sve može dogoditi bez obzira na to što Kamerunac nema boksačkog iskustva.

– To je boks teške kategorije, a Ngannou se time nikad nije bavio. Conor McGregor ima nekog znanja iz amaterskih dana, zato je izdržao nekoliko rundi protiv Floyda Mayweathera. Bio je to čak i zanimljiv meč, možda zato što je Floyd to dopustio – rekao je David Haye i nastavio:

– Hoće li Fury otići u ring i samo završiti Ngannoua ili će boksati, izmoriti ga i pogoditi nekoliko udaraca u tijelo? Ne znam hoće li prirediti show? Mislim da je Fury dovoljno dobar da borbu učini zabavnom, a mogao bi otići tamo kao što je učinio s Deontayem Wilderom i odmah ga završiti. Volio bih da boksaju barem šest, sedam rundi, razbije ga i pokaže zašto postoji razlika između profesionalnih boksača i MMA boraca.

Haye ne daje mnogo šanse Ngannouu prema boksačkim pravilima, ali upozorava Furyja što bi se moglo dogoditi ako Kamerunac pokuša ugušiti Kralja Cigana.

– Tko bi mogao zaustaviti Ngannoua odluči li Tysona uhvatiti za vrat? Vjerojatno bi ga mogao ubiti. Tko bi ga fizički mogao skinuti s Furyja? Neko bi tada morao upucati Ngannoua, jer on je toliko moćan.

Odgovori

Back to top button