Boks

Babić u ludom i tvrdom meču stigao do 10 pobjede u karijeri, u šestoj rundi nokautirao Francuza

Alen Babić uvjerljivo je stigao do desete profesionalne pobjede u karijeri. Hrvatski boksač je na Matchroomovoj priredbi u Manchesteru nokautom u šestoj rundi svladao Francuza Davida Spilmonta.

Savageu nje to bio deseti nokaut u karijeri.

Babić je odlično krenuo u meč i pokazao kako želi što prije završiti borbu.

Njegova opuštenost mogla mu se osvetiti krajem druge runde kada je Spilmontu sjeo udarac, koji je ozbiljno uzdrmao Alena.

Moglo je to loše završiti za Savagea, ali srećom se oglasilo zvono za kraj runde.

U nastavak je ušao mnogo opreznije, te je strpljivo tražio svoje prilike. Prvi problemi za Francuza počeli su u četvrtoj rundi kada se našao u nokdaunu, ali se uspio vratiti.

Nakon miroljubive pete runde, Alen je u sljedećoj završio posao.

Babić je serijom udarac ponovno uzdrmao Spilmonta koji je kleknuo i nije se digao do kraja sudačkog brojanja.

Savageu je to bila četvrta borba ove godine i četvrti trijumf nokautom. Babić je od lipnja pobijedio Damiana Chambersa, Marka Bennetta, Erica Molinu i sada Davida Spilmonta.

Naš je boksač najavio kako će sljedeće godine tražiti borbu za pojas prvaka WBC-ovoj bridgerweight kategoriji.

Priredbu u Manchester Areni predvodi okršaj teškaša između Josepha Parkera i Dereka Chisore.

Tekstualni prijenos meča Babić – Splimont pratite na CroRingu:

Šesta runda:

Ponovno je Francuz u problemima

Peta runda:

Alen se uozbiljio u nastavku i potpuno kontrolira meč. Naš boksač nastavio napadati i tražio je nokaut, ali se Francuz dobro branio. Peta runda je bila najmiroljubivija dosad.

Četvrta runda:

Obojica su izmijenili nekoliko serija udaraca. Babić je sredinom runde uputio nekoliko razornih udaraca i Francuz se našao u nokdaunu. Spilmont djeluje umorno.

Treća runda:

Babić je oprezno ušao u nastavak, te nije dopustio neko iznenađenje. U zadnjoj minuti je dobro uzdrmao Davida, ali je Francuz ostao na nogama. Završnica je ponovno pripala Alenu, koji je uputio nekoliko sjajnih udaraca.

Druga runda:

Nastavio je Babić silovito i u drugoj rundi, a David je pokušao uzvratiti. Alen je strpljivo čekao priliku, pa je Francuzu sjelo nekoliko dobrih udaraca. Babić je bio blizu nokdauna, na kraju runde Spilmont ga je dobro uzdrmao. Savagea je spailo zvono

Prva runda

Alen je odmah krenuo agresivno i suparnik je već nakon pola minute izgubio tlo na nogama, ali se zadržao na konopcima. Nastavio je napadati, a udarci su pljuštali sa svih strana. Francuz je odlični izdržavao svaki Savageov napad. Spilmont je izdržao prvu rundu.

  • Babić je dobio ovacije publike u Manchesteru
  • boksači su ušli u ring, uskoro počinje meč. Alen je ušao uz standardnu ‘Now we are free’, soundtrack popularnog filma Gladijator
  • Savage u meč ulazi s 98 kilograma, dok je francuskom borcu vaga pokazala 114,3 kilograma
  • prva borba glavnog programa završila je brzo. David Nyika pobijedio je Anthonyja Carpina nakon što je suparnik predao nakon prve runde. Uskoro u ring ulazi Babić

Odgovori

Back to top button