Boks

Babić do novog trijumfa stigao teže od očekivanog: Nisam uopće bio uzdrman, nije on toliki udarač

Alen Babić dobro se namučio protiv Francuza Davida Spilmonta, koji je meč prihvatio samo prije nekoliko dana. Naš boksač je na Matchroomovoj priredbi u Manchesteru stigao do desete pobjede u karijeri s isto toliko nokauta.

Savage je u šestoj rundi nokautirao francuskog borca. No Babićeva opuštenost na početku meča mogla ga je skupo koštati kada se krajem druge našao u problemima.

Hrvatskog boksača spasilo je zvono, a predah mu je itekako dobro došao. U nastavku je bio mnogo opreznije, te je kontrolirao meč.

Babić je do pobjede stigao mnogo teže od očekivanog.

– Mislio sam da će pasti sam od sebe i to je bila velika pogreška. Nikad ne treba otpisati nikoga. Nisam sebe vidio kao autsajdera i to je bio veliki problem – rekao je Alen Babić i dodao:

– Nisam uopće bio uzdrman, nije on toliki udarač, ali me nekoliko puta pogodio. Nisam to očekivao. Bio je tvrd.

Savage je naglasio kako mu je to bila četvrta borba u samo nekoliko mjeseci. Babić je od lipnja pobijedio Damiana Chambersa, Marka Bennetta, Erica Molinu i sada Davida Spilmonta.

– Bila je ovo teška godina i četvrta borba u samo pet mjeseci. Prije toga sam imao i operaciju. Nisu govorili da ću se moći oporaviti, ali evo me. Imao sam i koronu nakon toga. Sve mi je ovo kao san – istaknuo je Alen Babić, te se zahvalio publici od koje je dobio ovacije:

– Hvala Manchesteeer! Vi ste ti zbog kojih se borim i samo vi. Umrijet ću zbog vas i hvala vam – završio je Babić.

I vlasnik Matchrooma Eddie Hearn je imao nešto za dodati.

– On je uvijek uzbudljiv. Sada moramo gledati gdje se nalazi. Jer ovakvom izvedbom kao večeras neće pobijediti Oscara Rivasa – podvukao je Eddie Hearn i zaključio:

– Vjerojatno nije ni trebao boksati večeras na dva tjedna ‘short notice’, ali sada je nešto naučio. Mora se vratiti, analizirati, htio bih ga vidjeti u bridgeru. Ovdje boksa s velikim dečkima, ali sada je vrijeme da ga vidimo protiv Oscara Rivasa.

Odgovori

Back to top button