Boks

Babić najavio borbu za svjetski naslov: I dalje želim najveće borbe

Alen Babić je ove godine imao četiri meča i sva četiri je završio nokautom. Prvo je u lipnju pobijedio Damiana Chambersa, pa onda Marka Bennetta i Erica Molinu, a sinoć je u Manchesteru svladao Davida Spilmonta.

Upravo ova posljednja borba protiv Francuza bio je i njegov najteži meč u dosadašnjoj karijeri.

Naime, Savage je francuskog boksača svladao tek u šestoj rundi.

A Spilmont se pokazao kao najtvrđi suparnik dosad, koji je krajem druge runde dobro uzdrmao Babića.

– Nije bilo rutinski, bio mi je to jedan od najtežih testova dosad – istaknuo je Alen Babić u intervjuu za Matchroom Boxing.

Savage je pokušao objasniti pogrešku iz druge runde koja mogla loše završiti.

– Od početka sam morao snažno krenuti, jer sam znao da je protivnik spreman boksati svih osam rundi. Bio je to vrlo težak meč. Nikad ne bih trebao ovako pristupati borbi – kazao je Alen Babić i dodao:

– Uoči meča sam se osjećao kao favorit što je bilo pogrešno. David mi je učinio veliku uslugu.

Savage je ponovio kako obožava teške borbe.

– Nisam perfektan borac, a ni umjetnik. Ja sam radnik i tražim razne načine doći do pobjede – podvukao je hrvatski boksač.

Babić se nada kako bi dogodine mogao napasti WBC-ov pojas prvaka bridger kategorije koji je trenutačno u vlasništvu Oscara Rivasa.

– Nadao sam se kako ću ranije završiti borbu i skoro je bilo tako, ali protivnik je bio dosta čvrst. I dalje želim najveće borbe. U dobroj sam formi, dajte mi dva mjeseca za oporavak i ponovno se vraćam. Bit ću spreman za Rivasa – zaključio je Alen Babić.

Odgovori

Back to top button