Boks

Andy Ruiz se u travnju vraća protiv Chrisa Arreole

Bivši boksački prvak Andy Ruiz (33-2, 22 KO) vraća se u ring 24. travnja protiv Chrisa Arreole (38-6-1, 33 KO, 2 NC). Američko-meksičkom borcu to će biti prva borba od 7. prosinca 2019. kada je jednoglasnom sudačkom odlukom izgubio protiv Anthonyja Joshue, te je morao vratiti WBA (Super), IBF, WBO i IBO naslove koje je šest mjeseci ranije uzeo Britancu.

Ruiz će predvoditi PPV priredbu u organizaciji FOX televizije. Njihov dvoboj se pokušao dogovoriti još prošle godine, ali je tek ovih dana i službeno.

Arreola je tri puta imao priliku postati prvi meksički prvak teške kategorije.

Prvu priliku je propustio 2009. kada je izgubio od Vitalija Klička. Pet godina kasnije ga je zaustavio Bermane Stiverne, a onda je 2016. prekidom u osmoj rundi izgubio protiv Deontaya Wildera. Posljednju borbu imao je 3. kolovoza 2019. kada je jednoglasnom odlukom sudaca izgubio od Poljaka Adama Kownackog.

Ruiz se ozbiljno priprema za svoju povratničku borbu, te je već vidno smršavio. Protiv Joshue je imao 128 kilograma, a u posljednjim objavama na društvenim mrežama pohvalio se svojim novim izgledom. A prva prepreka na putu prema vrhu bit će mu Chris Arreola.

Odgovori

Back to top button