Boks

Alen Babić poručio fanovima: Još šest tjedana, a onda – kaos…

Hrvatski boksač Alen Babić bit će gost na Matchroomovoj priredbi koja će se u subotu održati na Gibraltaru, a koju predvodi revanš između Aleksandra Povetkina i Dilliana Whytea. I Savage je trebao nastupiti na toj priredbi, ali je odlučio u siječnju otići na operaciju ramena. Dobro se oporavlja te se nada kako će se kroz mjesec i pol dana potpuno zaliječiti. ‘Još šest tjedana, a onda – kaos…’, poručuje Alen Babić u svojoj objavi na Facebooku.

‘Kako objasniti ovaj osjećaj koji mi sada prolazi cijelim tijelom, pokušavam shvatiti gdje se nalazim i trudim se da ni jedna sekunda ne prođe neiskorištena. Divim se svakom trenutku i upijam sve kako bi me ova euforija punila snagom kroz sve dolazeće izazove. Opet se nalazim u glavnom HQ boksa na svijetu, ostaje žal što nisam trebao ponijeti još dres i gumu za zube jer sam imao visoku poziciju u meču tik prije Dilliana, ali to nikako ne umanjuje ovaj osjećaj sreće i ispunjenosti.

Jedino u ovakvim kampovima je moje srce na mjestu, dva tjedna posla za koji vjerujem da sam rođen, da mi je tu mjesto. Siguran sam da je puno vas našlo svoje mjesto u raznim granama pa razumijete tu mirnoću i sklad koji teško opisujem jer ga još uvijek ne mogu potpuno prihvatiti niti razumjeti. I dalje me hvataju sitni napadi panike jer nisam navikao da je sve u redu.

Prije Matchrooma to je bila čista borba za preživljavanje, za skupiti stanarinu do prvog, uhvatiti još koju smjenu, što manje voziti auto da štedim gorivo. Već skoro dvije godine sam profesionalni boksač sa 6-0 u najjačoj boksačkoj promociji na svijetu, mnogi mi predviđaju uspješnu budućnost, moje ime, a pogotovo nadimak nešto znači u svijetu boksa i sve stvari što idu uz to, a ja se i dalje naježim svaki put kad netko želi sliku sa mnom ili se pojavim na Matchroomovom eventu bilo kao boksač ili gost. AB brand ne treba ni komentirati, kao ni ljude koji kupuju moje majice i hoodice, to ću možda shvatiti tek tamo negdje za par godina.

P.S.: Što se mene tiče rame je izliječeno, ispoštovat ću mog prijatelja Tadiju Petrovića koji me operirao i poštedjeti rame još nekih šest tjedana, a onda – kaos… Očekujem meč u petom mjesecu i borit ću se da ga tad i dobijem. Hvala svima na podršci kad je bilo najteže, voli vas Savage’, piše Alen Babić u svojoj objavi na Facebooku.

Odgovori

Back to top button