Boks

Agron Smakići u siječnju boksa protiv neporaženog Agita Kabayela

Hrvatski boksač teške kategorije Agron Smakići (19-1, 17 KO) dogovorio je novu borbu.

Smakići će 28. siječnja sljedeće godine nastupiti na SES Box Gala priredbi protiv protiv bivšeg EBU prvaka neporaženog Agita Kabayela.

Borba će se održati u kongresnoj dvorani Ruhr u Bochumu.

Naš je borac u posljednjem meču sredinom srpnja prekidom u prvoj rundi na boksačkoj priredbi u Wuppertalu svladao Brazilca Fernanda Almeidu.

To mu je bila druga pobjeda ove godine. U ožujku je nokautom u trećoj rundi svladao Lenroya Thomasa. Sada ima četiri pobjede u nizu.

A njemački teškaš Agit Kabayel ima 22 pobjede (14 KO) u karijeri, a ovo će mu biti prvi put da boksa u svom rodnom Bochumu.

Tridesetogodišnji Kabayel želi doći u priliku boriti se za svjetski naslov.

Neporaženi europski prvak teške kategorije od 2017. do 2019. godine trenutačno je na svjetskoj ljestvici triju svjetskih boksačkih asocijacija (IBF #7 / WBO #11 / WBA #12).

– Stalno mi prilaze i pitaju me kada ću konačno boksati ovdje u Ruhrskoj oblasti. Sve svoje 22 borbe boksao sam daleko od kuće, a sada imam priliku boriti se pred svojim navijačima. Sada sam stvarno nestrpljiv i jako se veselim toj borbi u svoj dvorani. Obećavam sjajan početak godine i uzbudljivu boksačku večer! – istaknuo Agit Kabayel.

Njemački boksač je u posljednjem meču u svibnu prekidom u prvoj rundi pobijedio Pavela Souru.

– To je nakon moguće borbe za IBF-ov naslov u teškoj kategoriji između Filipa Hrgovića i Oleksandra Usyka, te službene kvalifikacije za WBC svjetsku titulu do 101 kg s Alenom Babićem sigurno, najveća vijest za hrvatski profesionalni boks i njenog službenog predstavnika – HSPBS!

EBU je jedna od najcjenjenijih kontinentalnih titula čiji prvak, ovisno o njegovom osobnom rejtingu dolazi automatski među prvih 15 u svijetu na WBC rang listi!

Agron Smakići kreće putem naših velikih prvaka koji su osvajali ovu prestižnu titulu – Mate Parlov, Željo Mavrović i Stipe Drviš – javlja Harry Gorian, generalni tajnik HSPBS-a.

Odgovori

Back to top button