MMA

Predsjednik UFC-a potvrdio kako nikada nisu planirali organizirati borbu između Miočića i Jonesa

Jedan od najboljih MMA boraca u povijesti Jon Jones nije se borio više od dvije i pol godine. Nakon trijumfa protiv Dominicka Reyesa u veljači 2020. odlučio je promijeniti kategorije i prešao je u teškaše.

No još se uvijek čeka njegov debi u teškoj kategoriji. Tijekom ljeta kružila je priča kako bi UFC mogao organizirati meč za privremenog prvaka između Bonesa i Stipe Miočića, ali to se nije dogodilo.

Prije nekoliko tjedana je Eric Nicksick, trener Francisa Ngannoua, otkrio kako aktualni prvak dogodine u svom povratničkom meču nakon operacije koljena želi boriti protiv Jonesa.

A onda se Bones ponovno javio na društvenim mrežama te na Twitteru napisao poruku:

‘Stipe Miočiću, ja donosim svu toplinu. Imam onu ​​vatru koju nikada ne bi mogao ugasiti. Potpiši ugovor za UFC 282′.

No nakon svih informacija jedno je jasno – Jon Jones i Stipe Miočiće neće se boriti 10. prosinca na UFC 282 priredbi koju predvodi meč za pojas prvaka poluteške kategorije između Jirija Procházke i Glovera Teixeire.

Predsjednik UFC-a Dana White je otkrio kako promocija uopće nije planirala organizirati meč između Miočića i Jonesa.

– Jon Jones će se sigurno boriti sljedeće godine – kazao je Dana White i dodao:

– A borba između Miočića i Jonesa nikada nije bila dogovorena, a nismo je ni planirali organizirati.

Stipe Miočić ima 40 godina i dvaput je osvajao pojas UFC-ova prvaka teške kategorije, te je četiri puta obranio naslov. U karijeri ima 20 pobjeda (15 nokauta) i četiri poraza.

Američko-hrvatski borac je posljednju borbu imao u ožujku prošle godine kada je nokautom izgubio protiv Francisa Ngannoua.

Odgovori

Back to top button