Boks

Luka Plantić će 17. prosinca u Solinu boksati za WBC-ov pojas protiv Armenca Khorena Gevora

Olimpijac iz Tokija 2021. i osvajač brončane medalje na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Erevanu Luka Plantić koji je nedavno proslavio 26. rođendan, u subotu, 17. prosinca 2022. boksat će u Solinu za prvu profesionalnu titulu u karijeri – ugledni WBC-ov naslov – WBC Internacional Silver Belt u supersrednjoj kategoriji, piše na službenoj stranici HBS-a.

Luka Plantić status i poziciju za borbu WBC-ovu titulu stekao je pobjedom 1. rujna 2022. u svom Solinu protiv bivšeg profesionalnog prvaka, Južnoafrikanca Ryna Liebenberga, nositelja Silver WBC pojasa, kojeg je nakon nekoliko rušenja pobijedio prekidom u četvrtoj rundi.

Ta najveća Plantićeva pobjeda u karijeri, pogotovo dominantan način kojim je izborena protiv visoko rangiranog Liebenberga, lansirala je Plantića među pedeset najboljih u supersrednjoj kategoriji u profesionalnom boksu i omogućila mu da se već nakon tri profi-pobjede bori za WBC-ovu titulu!

Plantićev protivnik bit će također renomirani boksač, iskusni Armenac Khoren Gevor (42) koji u bogatoj karijeri ima omjer od 35 pobjeda (17 nokautima) i 10 poraza i koji je osvojio WBC-ov, IBF-ov i EBU-ov pojas u srednjoj kategoriji.

Nedavno je (30. rujna 2022.) pobijedio poljskog boksača Lukasza Staniocha (27) prekidom u petoj rundi u poljskoj Bielsko-Biali. Prije profi-karijere Gevor je bio šesterostruki prvak i reprezentativac Armenije sa 72 pobjede u 75 amaterskih mečeva.

Luka Plantić, član BK Salone, u Solinu će 17. prosinca 2022., tjedan uoči Božića, ponovo prirediti pravi boksački spektakl nakon profi-priredbe u rujnu, a solinska dvorana Bilankuša u listopadu je bila i domaćin međudržavnog meča Hrvatska – Italija i trećeg kola Hrvatske boksačke lige.

Plantić se u svojoj Saloni, uz ukrajinskog stručnjaka Jaroslava Podmasterchyka koji je proljetos stigao u Solin s boksačima Dmytrijom Rybalkom i Rostislavom Bilostotskijem, te brata Damira i trenera Tomislava Bašića priprema za veliki meč i poručuje:

‘Dođite u što većem broju u gradsku dvoranu u Solinu da zajedno obilježimo ovaj veliki trenutak za hrvatski boks i mene!’

Odgovori

Back to top button