Taekwondo

Zlatna Matea je obična cura iz Knina: Ostvarila sam svoje snove

Hrvatska taekwondoašica Matea Jelić je olimpijska pobjednica. Kninjanka je u dramatičnom finalu u kategoriji do 67 kilograma na Olimpijskim igrama u Tokiju pobijedila Britanku Lauren Williams.

Naša mlada reprezentativka do trijumfa je stigla nakon lude završnice i sjajnim preokretom u zadnjih 15 sekundi kada je suparnica vodila s 21:15.

Matea je s fantastična tri udarca nogom u glavu preokrenula rezultat i stigla do najveće pobjede u karijeri – 25:22.

Matejino zlato je peta medalja za Hrvatsku u taekwondou i prvo zlato nakon bronci Sandre Šarić i Martine Zubčić u Pekingu, Lucije Zaninović u Londonu i Tonija Kanaeta, koji je brončanu medalju osvojio 45 minuta ranije.

– Prelijepo zvuči čuti da sam olimpijska pobjednica. To je san svakog sportaša, drago mi je da sam ga ispunila. Nemam riječi kako to opisati. S ovom protivnicom je uvijek drama, ali naučila sam da moram vjerovati u sebe i da će onda biti u redu. Sve ispadne kako je Bog zamislio i to je to – kazala je Matea Jelić i dodala:

– Nadam se da sam pokazala ljudima da se ne isplati odustati, da ima nade do zadnje sekunde. To mi je lekcija po kojoj živim, bilo bi šteta da sam stala. Trener i ja smo znali kad je stiglo europsko da ću osvojiti i olimpijsko zlato. Korona mi je poremetila fizičke pripreme za EP, ali psihički me samo ojačala. Svi moji me podržavaju u Kninu, to mi daje posebnu snagu.

Matea se nada kako će njeno zlato potaknuti još više djece da počnu trenirati taekwondo.

– Ja sam jedna obična cura iz Knina koja se borila za svoje snove. Sad sam tu, ako ja mogu, mogu svi. Samo se nadam da će se sad klinci zaljubiti u ovaj sport. To mi je uvijek bio san – kazala olimpijska pobjednica Matea Jelić.

Mnoge legende komentirale su borbu, a među njima je bio i Lutalo Muhammad, dvostruki olimpijski prvak:

– Vjerujte, sekunda u taekwondou traje cijelu vječnost. Zbog toga je taj sport lud i dinamičan. Cijeli život u tom sportu moram reći kako je to bila najbolja reklama za taekwondo. Ne smijete trepnuti jer možete nešto propustiti.

Odgovori

Back to top button