Taekwondo

Taekwondoaši prosvjedovali: Više se niti ne sjećam kada sam imala posljednji trening

Oko 400-tinjak djece i njihovih trenera okupilo se u nedjelju točno u podne ispred Muzeja suvremene umjetnosti u znak protesta spram Vladinih mjera popuštanja koje su zaobišle dječje dvoranske sportove, piše Večernji list.

Bio je to najveći dječji taekwondoaški skup, ali bez natjecanja, još otkako nam se dogodila pandemija koronavirusa. S obzirom na to da su klinci željni treninga, a tako i njihovi treneri, jedan od njih (Branimir Blečić) došao je na ideju da okupi male i mlade taekwondoaše iz zagrebačkih klubova što je, očito, dobro prihvaćeno.

Doduše, da su si organizatori za pripremu ovoga skupa dali malo više vremena od ona dva-tri dana, možda bi se pojavilo i tisuću taekwondoaša jer registriranih u Zagrebu ih ima 2400, dok je ukupno vježbača 4000.

A jedan od modela, recimo, mogao bi biti prepolavljanje termina od sat i pol na dva treninga od 45 minuta. I na to bi pristali, samo da se djeca razgibaju i da ne izgube ljubav za sport s kojim su se do pandemije bezbrižno bavili. Inače i prvog čovjeka zagrebačkog taekwondoa Danijel Bursać smeta što su kockarnice i kladionice dobile prednost pred tjelovježbom najmlađih.

A vladajući bi doista o ovom apelu trebali dobro razmisliti jer im se može dogoditi da na tom istom mjestu – već sljedeće nedjelje – budu vježbači iz svih borilačkih sportova (taekwondo, karate, džudo, hrvanje, boks, kickboxing….) a u tom slučaju, inače ogromni, plato ispred Muzeja suvremene umjetnosti ne bi bio dovoljan.

– Jako mi je neobično što sam u vrijeme treninga, a to je obično bilo popodne ili navečer, sada kod kuće. Jako mi nedostaju treninzi jer se više niti ne sjećam kada sam imala posljednji trening. To je bilo jako davno – zavapila je devetogodišnja Eli Petošić koja je taekwondo počela trenirati s pet godina.

Bio je to najveći dječji taekwondoaški skup, ali bez natjecanja, još otkako nam se dogodila pandemija koronavirusa. Klinci su željni treninga, a tako i njihovi treneri

Prosvjed taekwondoša, 21. veljače 2021. Foto: Privatni album

Odgovori

Back to top button