Taekwondo

Taekwondoaši iz 47 zemalja ovog vikenda nastupaju u Zagrebu

Ovog vikenda, u subotu i nedjelju, u dvorani Sutinska Vrela u Zagrebu održat će se tradicionalni taekwondoaški Croatia Open, međunarodni turnir na kojem će nastupiti preko 750 natjecatelja i više od 200 službenih osoba iz 47 država svijeta, piše Večernji list.

Prema klasifikaciji Svjetskog taekwondo saveza, natjecanje ima status G-1 turnira te će onima najuspješnijima donijeti vrijedne bodove na svjetskoj rang listi.

No, osim Tonija Kanaeta i Ivane Duvančić, za njih se neće boriti najbolji hrvatski taekwondoaši i taekwondoašice jer su oni, tijekom tjedna, nastupali na Grand Prix turniru u Kini.

Ondje se nitko nije osladio bodovima osim Ivana Šapine (preko 80 kg), koji je osvojio treće mjesto, dok je 17-godišnja Nika Karabatić (57 kg) dospjela do borbe za medalju koju nije uspjela izboriti.

Doduše, bilo je govora da bi na zagrebačkom turniru ipak nastupio Zagrepčanin Marko Golubić, aktualni svjetski prvak u kategoriji do 74 kilograma, no pitanje je da li može stići na vagu.

Osim Šapine i Karabatić, u Kini su nastupili još i Lena Stojković (49 kg), Bruna Duvančić (49 kg), Lea Špehar (57 kg), Nika Klepac (67 kg), Doris Pole (67 kg), Matea Jelić (preko 67 kg), Josip Tesera (58 kg), Marko Golubić (68 kg) i Paško Božić (preko 80 kg).

Kad su u pitanju renkinzi koji osiguravaju olimpijske vize tu su Lena Stojković i Ivan Šapina u jako dobroj situaciji a u igri su i Marko Golubić i Matea Jelić.

Zanimljivo je da je u Zagrebu i proteklog vikenda održan međunarodni taekwondoaški turnir ali u formama. Zanimljivo je to bilo natjecanje posebno ono u slobodnim formama pri čemu su hrvatski sportaši izborili nekoliko zapaženih rezultata.

Prva mjesta osvojili su Toma Ivičić i Dora Pečko i to u konkurenciji taekwondoaša i taekwondoašica do 17 godina u slobodnim katama. Drugi su bili, također u slobodnom stilu, Borna Pečko, Tena Smiljanić i mješoviti par koje su činili Mislav Pečko i Roberta Špoljar.

Odgovori

Back to top button