Taekwondo

Paško Božić osvojio osmu medalju za Hrvatsku na Europskom prvenstvu

Hrvatski su taekwondoaši polučili dobre rezultate i posljednjeg dana na Europskom prvenstvu u Manchesteru. Paško Božić osvojio je osmu medalju za Lijepu Našu.

Član splitskog Marjana osvojio je broncu u kategoriji iznad 87 kilograma. Božić je u osmini finala slavio prekidom protiv Norvežanina Miloša Pilipovića (24:4), a onda je svladao prvog nositelja i olimpijskog doprvaka iz Tokija Georgijevskog (20:9), te osigurao odličje.

U polufinalu je izgubio protiv Španjolca Ivana Martineza Garcije (6:11). Pašku je to prva seniorska medalja.

Dvadesetogodišnji taekwondoaš je dobitnik nagrade Dražen Petrović za najveću nadu, dosad je na EP-ima osvajao kadetsku broncu, te srebro u konkurenciji mlađih seniora.

To je šesta medalja za Marjan na ovom prvenstvu, ukupno osma za Hrvatsku. Splitskom klubu to je ukupno 94. odličje s velikih natjecanja.

Bruna Vuletić je u kategoriji do 62 kilograma krenula pobjedom protiv Finkinje Manninen (16:8), a onda je u borbi za medalju izgubila od Belgijke Chaari Sarah (5:12).

Marko Golubić iz zagrebačkog Championa je u osmini finala svladao Ukrajinca Čumačenka (27:13), a onda je u neizvjesnom četvrtfinalu izgubio od reprezentativca BiH Husića (20:21).

U kategoriji do 57 kilograma nastupila je i Helena Kičema iz Novog Zagreba koja je u osmini finala pobijedila Austrijanku Kindl (20:14), a onda je u borbi za medalju izgubila prekidom od dvostruke olimpijske pobjednice Jade Jones (6:26).

Najbolji hrvatski parataekwondoaš Ivan Mikulić osvojio je zlatnu medalju na EP-u u Manchesteru.

To je prvi put u povijesti EP u taekwondo i parataekwondou održani u istoj dvorani. Ivan je tako nakon srebra na Paraolimpijskim igrama u Tokiju i svjetskog prvenstva u Istanbulu nastavio nizati uspjehe.

Naš parataekwondoaš je u finalu pobijedio Turčina Mehmeta Samija Saraca (9:2).

Odgovori

Back to top button