Taekwondo

Nikita Glasnović i Deni Andrun Razić zapeli u četvrtfinalu, te ostali bez odličja

Drugog dana Europskog prvenstva u taekwondo koje se održava u Sofiji, hrvatski natjecatelji nisu došli u priliku boriti se za medalje. Nikita Glasnović i Deni Andrun Razić stigli su do četvrtfinala. Europsku smotru najboljih taekwondoaša koja se održava u glavnom gradu Bugarske možete pratiti putem YouTube kanala CroRing.

Lea Špehar iz zagrebačkog Osvita dobro je krenula u kategoriji do 53 kilograma. Na početku je pobijedila Austrijanku Stingl (15-3), no u osmini finala je izgubila od prve nositeljice Tatiane Minine Kurdashove. Dvostruka europska prvakinja i dvostruka svjetska doprvakinja bila je bolja od naše predstavnice 22-8.

– Meni je sve ovo novo i zbog toga mi je trema bila jako prisutna, ali naravno u pozitivnom smislu. Stvarno sam zadovoljna sa svojim nastupima iako je naravno bilo nekih pogrešaka koje će se ispraviti – kazala je Lea Špehar.

U prvom kolu kategorije do 68 kilograma Deni Andrun Razić (Osvit) bio je uvjerljiv protiv Rumunja Simona (20-9), a onda je u osmini finala u dodatnoj rundi zlatnim bodom nadjačao Nizozemca Zaovie, u osnovnom dijelu borbe bilo je 12-12. No u sljedećem kolu išao je na svjetskog prvaka Britanca Bradlyja Sindena. Britanski borac slavio je prekidom 27-5.

– Četvrto seniorsko prvenstvo Europe je iza mene. Za prvu borbu mogu reći da je bila zagrijavanje. Druga je bila nešto ozbiljnija protiv Nizozemca koju sam pobijedio u zadnjim trenutcima, odnosno na zlatni bod. U toj borbi je prevagnula moja bolja fizička sprema – kazao je Deni Andrun Razić i nastavio:

– Posljednja je borba za medalju protiv aktualnog svjetskog prvaka. Očekivao sam tešku borbu, odnosno njegove trikove za lake poene koje uspije svima prodati, pa je tako i meni ovaj put. Nije to neka ljepota za gledati, ali čovjek sve pobjeđuje. S obzirom na COVID situaciju mislim da sam se dobro pripremio, ali ni blizu kako bi da se moglo trenirati kao prije. Do sad sam ja najdalje dogurao od kolega, nadam se da će me dečki sutra prestići i osvojiti koju medalju.

Lovre Brečić iz splitskog Marjana nije izborio četvrtfinale, jer je u prvoj borbi izgubio od Danca Dawouda 17-20. Brečić je prije tri mjeseca prebolio koronavirus, a uoči početka završnih desetodnevnih priprema u Makarskoj završio je u samoizolaciji.

Njegova klupska kolegica Nikita Glasnović je u osmini finala zlatnim bodom u dodatnoj rundi pobijedila Njemicu Goebel. No u četvrtfinalu je od Nikite bolja bila Letonka Ines Tarvida (12-3), europska doprvakinja i osvajačica dvije svjetske bronce.

– Dosta sam razočarana što nisam mogla podići svoj nastup na razinu koja je trebala biti danas. Dat ću sve od sebe da današnji gubitak pretvorim u nešto bolje – zaključila je Nikita Glasnović.

U subotu na tatami izlaze Bruna Vuletić (Marjan, 62 kg), Matea Jelić (Marjan, 67 kg), Marko Golubić (Dubrava, 74 kg) i Toni Kanaet (Marjan, 80 kg). Bruna, Matea i Toni su prije 15 dana preboljeli koronavirus.

Natjecanje na Europskom seniorskom prvenstvu pratite putem našeg YouTube kanala.

Odgovori

Back to top button