Taekwondo

Matea Jelić sportašica godine, Toni Tomas najbolji trener, a karatašice su najuspješnija ekipa

Najboljim sportašima pojedincima za 2021. godinu, u izboru HOO-a, izabrani su tekvondašica Matea Jelić i jedriličar Tonči Stipanović. Oboma je to drugi izbor najboljeg među najboljima u pojedinačnoj konkurenciji.

Matea je lani ovu nagradu podijelila s džudašicom Karlom Prodan, a i ove godine je imala je konkurenciju jednu džudašicu – svjetsku prvakinju Barbaru Matić. No osim olimpijskog zlata prevaga je bilo i njeno europsko zlato.

– Prošle godine također sam proglašena najboljom sportašicom, ali sve je bilo online. Tako da sam tek sada vidjela kako je sve ovo predivno. Nadam se da ću još par godina osvajati ovu nagradu, jer u godinama koje dolaze potrudit ću se iznova dokazati koliko vrijedim – kazala je Matea Jelić.

Prestižna nagrada za najbolju sportašicu je tako pripala sportašici taekwondo kluba Marjan i treći put u posljednjih 11 godina jer je Ana Zaninović bila laureat prije deset godina kad je ponijela naslov svjetske prvakinje.

Najboljim trenerom izabran je Toni Tomas, glavni trener taekwondo kluba Marjan i osnivač najuspješnijeg sportskog kolektiva u Hrvatskoj.

Zanimljivo da je i Toniju ovo druga nagrada samo je njegova stigla deset godina nakon prve za najboljeg trenera 2011. godine. Tada je uz bok stajao Anti Gipsu Kosteliću, a danas Nikoli Braliću i Vedranu Martiću.

Najuspješnija ekipa je ženska karate reprezentacija Ana Lenard, Lucija Lesjak, Lea Vukoja i Mia Greta Zorko za osvojenu broncu u borbama na Europskom prvenstvu u Poreču.

A najuspješnija momčad je teniska Davis kup reprezentacija.

Odgovori

Back to top button