Taekwondo

Marjanovci izborili deset mjesta u nacionalnoj vrsti

Punih pet sati trajale su borbe na izbornom turniru za sastav hrvatske tekvondaške reprezentacije koja će u drugoj polovici svibnja predstavljati Hrvatsku na seniorskom Prvenstvu Europe u Manchesteru, piše Večernji list.

A za tu vizu boriti se nisu trebali jedino oni sportaši i sportašice koji su se potvrdili na najvećim svjetskim natjecanjima.

A to su olimpijska pobjednica Matea Jelić, brončani olimpijac Toni Kanaet, aktualna prvakinja Europe Bruna Vuletić te 17-godišnja Bruna Duvančić koja je na startu 2022. nanizala pet odličja na G2 turnirima i vladajuća je europska juniorska prvakinja.

Svoje mjesto u zrakoplovu za Manchester izborio je i olimpijac Ivan Šapina, osvajač svjetske i europske bronce, i to tako da je prije mjesec dana pobijedio na President Cupu i time omogući da u njegovoj težinskoj skupini Hrvatsku predstavljaju dvojica boraca.

Ovakav sustav izbora, kojeg je osmislio izbornik Toni Tomas, omogućio je da isplivaju i neki novi asovi pa se u ženskom dijelu reprezentacije primjećuje smjena naraštaja.

Naime, na ovom Prvenstvu neće biti dviju olimpijki, jedne iz Rija (Nikita Glasnović) a druge iz Tokija (Kristina Tomić). A obje su izgubile svoje izborne mečeve od nekih novih lavica, Glasnović od Helene Kičeme (57 kg), a Tomić u za nju novoj kategoriji (53 kg) od Ivane Duvančić.

A obje olimpijke, na račun starih zasluga, imale su startnu prednost koju nisu obranile. Imale su po dvije ili jednu pobjedu fore, ali to nisu iskoristile.

Glasnović je ušla u borbu s prednošću od 2:0 ali je izgubila triput zaredom od Kičeme. Prednost je imala i Tomić, od 2:1, ali je blizanka Duvančić s dvije pobjede izborila mjesto u nacionalnoj vrsti.

Rezultati izbornog turnira: Tomić – I. Duvančić 0:2, Nikita Glasnović – Kičema 0:3, Turkalj – Teskera 0:2, Lipovac – Šerer 0:2, Brečić – Radek 2:0, Črep – Leon Glasnović 2:0, Golubić – Marić 2:0, Bilić-Pavlinović – Krpan 2:0, Božić – Ružić 2:0. Popis reprezentativaca po kategorijama – tekvondašice: 46 kg: Lena Stojković ili Paula Antunović (obje Marjan), 49 kg: Bruna Duvančić (Marjan), 53 kg: Ivana Duvančić (Marjan), 57 kg: Helena Kičema (Novi Zagreb), 62 kg: Bruna Vuletić (Marjan), 67 kg: Matea Jelić (Marjan), 73 kg: Nika Klepac (Medvedgrad), preko 73 kg: Nika Petanjek (Champion); tekvondaši: 54 kg: Josip Teskera (Div Knin), 58 kg: Fran Šerer (Ion), 63 kg: Lovre Brečić (Marjan), 68 kg: Matija Črep (Ion), 74 kg: Marko Golubić (Champion), 80 kg: Toni Kanaet (Marjan), 87 kg: Ivan Šapina i Bilić-Pavlinović (oba Marjan), preko 87 kg: Paško Božić (Marjan).

Odgovori

Back to top button