MMA

Bivši UFC-ov prvak vjeruje kako će doći do borbe između Miočića i Jonesa

Stipe Miočić je posljednju borbu imao prije godinu dana kada je u meču protiv Francisa Ngannoua izgubio pojas UFC-ova prvaka teške kategorije.

Kamerunski udarač je nokautom u drugoj rundi pobijedio Stipu te se nadao kako će naslov braniti protiv jednog od najvećih MMA boraca Jona Jonesa.

No to se nije dogodilo, Francis je u siječnju u prvoj obrani pojasa prvaka jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio bivšeg klupskog kolegu Francuza Ciryla Ganea.

Ngannou je nedavno operirao koljeno, te će neko vrijeme biti izvan oktogona.

U UFC-u se nadaju kako će prvak produljiti suradnju s organizacijom, a u međuvremenu bi mogli organizirati meč za pojas privremenog prvaka teške kategorije.

I nekadašnji UFC-ov prvak bantam kategorije Henry Cejudo smatra kako bi taj meč trebali dobiti Stipe Miočić i Jon Jones.

– Vjerujem kako će doći do te borbe i u njoj ćemo vidjeti svu Jonovu kreativnost. Stipe nije nokauter velike snage, a njegov najveći dar je izdržljivost. Ne bi ljutilo da uzme još godinu odmora jer je mnogo toga postigao. Toliko je dobar da su se ljudi na to već navikli – kaže Henry Cejudo, koji trenira zajedno s Jonesom:

– Voljeli ga ili ne, ali Jon Jones je najveći svih vremena. To mjesto će zacementirati kada osvoji naslov u teškoj kategoriji. On zna kako pobijediti, a može mu se suprotstaviti jedino borac koji riskira. Samo tako ga se tako može pobijediti. U ovom trenutku nema boljeg od njega u cijelom UFC-u.

Odgovori

Back to top button