Taekwondo

Ivan Šapina svjetski doprvak, a Bruna Duvančić osvojila brončanu medalju

Hrvatski taekwondoaši osvojili su još dvije medalje na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Bakuu.

Olimpijac Ivan Šapina, europski prvak iz Manchestera, postao je svjetski doprvak, a Bruna Duvančić je osvojila broncu.

Šapina je do polufinala stigao nakon pobjeda protiv Cipranina Theocharousa 13:5 i 11:2, dok je dramatični niz krenuo u osmini finala protiv turskog reprezentativca.

Prva runda završila je 7:7, ali je otišla na stranu Turčina, drugu je Šapina slavio nadmoćno 12:1 dok je u trećoj Šapina pobijedio s tijesnih i napetih 4:3.

U polufinalu je protiv Rusa Artsioma Plonisa izgubio prvu rundu, ali je u sljedeće dvije bio bolji. Treću rundu je slavio s 15:1 i izborio finale.

U borbi za naslov svjetskog prvaka izgubio je protiv korejskog reprezentativca Kanga Sanga Hyunua (5:6 i 7:9).

A Bruna Duvančić je u prvom kolu bila slobodna, a potom je pobijedila Dankinju Castillo (12:8 i 11:1) te srpsku reprezentativku Vanju Stanković (12:5 i 12:0).

Četvrtfinalni meč s Vijetnamkom Truong bio je uzbudljiv u prvoj rundi koju je Bruna slavila 16:11 dok je u drugoj ubacila u brzinu više i vođenja trenerom Tonijem Tomasom stigla do 12:0 pobjede.

Bruna je u polufinalu izgubila od dvostruke olimpijske pobjednice i dvostruke svjetske prvakinje Panipak Wonghpattanakit s 2:1 u rundama. Naša taekwondoašica je vodila nakon prve runde.

Odgovori

Back to top button