Taekwondo

Edi Višković: Mnogi su borci prvi put nastupili za reprezentaciju i oduševili svojom borbenošću

Poreč je nedavno bio domaćin Europskog prvenstva u Tradicionalnom ITF Taekwon-Dou.

Hrvatski reprezentativci osvojili su 11 medalja na prvenstvu na kojem je sudjelovalo 498 natjecatelja iz 27 država.

Natjecanje se u pet dana uživo pratilo na YouTube kanalu CroRing.

Izbornik Branko Fibinger bio je zadovoljan rezultatima naših boraca, kao i njegov kolega Edi Višković.

– Najbolji pokazatelj je količina medalja koji smo osvojili. Iskreno, izbornik Branko Fibinger i ja nismo očekivali ovakav uspjeh pošto smo, iako naravno aktivni na nekim međunarodnim turnirima, deset godina izbivali s međunarodne scene europskih i svjetskih natjecanja – istaknuo je Edi Višković i nastavio:

– Borci su me oduševili svojom borbenošću i željom za pobjedom. Oni su uspjeli svoj rad pretočiti u medalje i svaka im čast na tome. U konačnici smo prezadovoljni s nastupom reprezentacije.

Ljudi koji prate rad Saveza i reprezentacije na društvenim mrežama su upoznati s tim da je reprezentacija održavala zajedničke treninge. Kako se reprezentacija pripremala za Europsko prvenstvo?

– Velik dio reprezentacije je vezan za klubove u Rijeci i Istri tako da smo pripreme organizirali tako da je lokacija blizu većini natjecatelja. U dvoranama u kojima smo odradili pripreme u Rijeci i Puli smo imali odlične uvjete. Moram priznati da su nam posao uvelike olakšali treneri klubova iz kojih reprezentativci dolaze, vidi se da se u klubovima radi kvalitetno – kazao je Edi Višković i dodao:

– Na nama je bilo da na pripremama sve malo doradimo i uskladimo. Najveća dobit tih priprema je raznolikost, broj i kvaliteta boraca koji su se našli na istom mjestu što im je dalo priliku da se u sparingu okušaju s različitim profilima protivnika. Vidi se da smo dobro odabrali predstavnike za Hrvatsku na ovom prvenstvu jer 11 medalja od 21 natjecatelja je impresivna brojka, a i drugi su bili nadomak medalje ili su se, nažalost, zbog ozljede ili zdravlja morali zadovoljiti s medaljom koja bi inače bila nešto sjajnija.

Edi Višković i Branko Fibinger. Foto: HTITF, Benjamin i Emanuel Pastuović

U sastavu reprezentaciju su, osim klupskih kolega, natjecatelji koji se tek međusobno upoznavaju. Kakvo je ozračje vladalo među našim reprezentativcima, jer je mnogima ovo bilo prva europska smotra?

– Ozračje u reprezentaciji je bilo odlična. Kada god se netko od reprezentativaca borio, svi do jednoga su se skupljali kod tog borilišta da bi ga bodrili. To je puno pridonijelo dobrim rezultatima jer mnogi, iako su njihovi klupski kolege navijali za njih na drugim natjecanjima, još nisu osjetili tako bodrenje od cijele reprezentacije. Navijanje im je dalo dodatni adrenalin potreban da izvuku maksimum iz sebe – podvukao je Edi Višković.

Ubuduće će biti mnogo lakše izabrati reprezentativce jer zbog pandemije u posljednje je vrijeme bilo problema s neodržavanjem međunarodnih turnira A klase.

– Uoči Prvenstva Hrvatske smo izbornik Branko Fibinger i ja na temelju našeg dugogodišnjeg iskustva odabrali tko bi mogao ući u reprezentaciju. Za sljedeće prvenstvo koje će se održati u Riminiju smo već u mnogo boljoj poziciji. Nastupat ćemo po većim natjecanjima koja će nam poslužiti kao kontrolna gdje će i neki novi natjecatelji imati priliku se dokazati – naglasio je Edi Višković i zaključio:

– Ono što bih htio posebno napomenuti je to da je naš predsjednik Saveza odradio vrhunski posao s logistikom i organizacijom Europskog prvenstva, a na nama izbornicima je bilo samo da se usredotočimo na pripremu i rad reprezentacije pod odličnim uvjetima što nam je pomoglo da ovako briljiramo na Europskom prvenstvu. Zato bih se na tome htio zahvaliti gospodinu Seferagiću i svima u organizaciji na odlično odrađenom poslu na Europskom prvenstvu.

Odgovori

Back to top button