MMA

Volkanovski prekidom u četvrtoj rundi svladao Korejskog zombija, i Sterling obranio naslov

Alexander Volkanovski je treći put obranio naslov prvaka perolake kategorije. Australac je u glavnom meču UFC 273 priredbe u Jacksonvilleu prekidom početkom četvrte runde pobijedio Chan Sung Jung, poznatijeg kao Korejski zombi.

Volkanovskom je to bila 11. trijumf u UFC-u i 24. pobjedu karijeri.

Prvak je odmah pokazao kakvu snagu imaju njegovi udarci, te je već u prvoj rundi napravio primjetnu štetu na Jungovom licu.

U završnici je Australac dobro uzdrmao Korejskog zombija koji je pokazao kako može primiti teške udarce i ostati na nogama.

Alexander je nastavio kontrolirati borbu, te je polovicom runde dvaput dobro uzdrmao Junga.

Uspio ga je rušiti, te pokušao završiti meč, Korejac se uspio obraniti. Australski borac je u zadnjoj minuti ponovno rušio protivnika, ali nije uloviti dobru poziciju kako bi završio borbu.

Korejski zombi je u trećoj rundi napokon počeo uzvraćati Volkanovskom, no nedovoljno za preokret.

Dvadesetak sekundi prije kraja runde ponovno su sijevnuli udarci Alexandra kojima je ozbiljno uzdrmao Junga, kojeg je spasio zvuk sirene.

No početkom četvrte runde Volkanovski je krenuo silovito i nakon nekoliko snažnih udarac sudac je odlučio prekinuti okršaj.

U sunaslovnoj borbi Aljamain Sterling je uzvratnom meču podijeljenom odlukom sudaca pobijedio ruskog borca Pjotra Jana i obranio pojas prvaka bantam kategorije. Jamajčaninu je to bila 21. pobjeda u karijeri i sedma u nizu.

Jan je zauzeo sredinu oktogona, a Sterling se odlučio na poludistancu i čekati potez suparnika. Aljamain je pokušao prijetiti ‘kickovima’, ali nije ugrozio Rusa.

Nitko nije želio preuzeti rizik u prvoj rundi koja je protekla u taktičkom nadmudrivanju u borbi na nogama.

U drugoj rundi Sterling je iskoristio Janovu nepažnju, te ga uspio rušiti. Pokušao je Aljamain podvući ruku pod Pjotrov vrat, ali u tome nije uspio.

Sterling je kontrolirao borbu. Jamajčanin je nekoliko puta pokušao završiti meč, ali je Jan pokazao veliku izdržljivost.

Aljamain se držao istog plana i u trećoj rundi, Ponovno je rušio protivnika i sjajno kontrolirao borbu na leđima. Jan se uspješno branio.

Rus je u četvrtu rundu ušao agresivnije. Nekoliko je puta pogodio Sterlinga, a Jamajčanin je ponovno pokušao odvesti borbu na tlo.

Nakon dvije minute Pjotr je uspio srušiti protivnika, te došao u ‘mount’, ali se Sterling obranio.

U posljednjoj rundi Aljamain je odmah pokušao odvesti borbu na tlo, ali mu Jan to nije dopustio. Jan je sredinom runde pokušao letećim koljenom uzdrmati protivnika.

U neizvjesnom meču Sterling je na kraju pobijedio podijeljenom odlukom sudaca (48–47, 47–48, 48–47).

Khamzat Chimaev je u svom najtežem ispitu u karijeri stigao do pete pobjede u UFC-u.

Borz je nakon pravog rata u tri iscrpljujuće runde jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Gilberta Burnsa.

Neporaženom švedsko-čečenskom borcu je to bila 11. pobjeda u karijeri. Više o tom meču, kao i ostale rezultate UFC 273 priredbe možete pročitati OVDJE.

Odgovori

Back to top button