Ostalo

U Splitu predstavljena knjiga Branka Cikatića ‘King of the ring’

U svečanoj dvorani ŠC Gripe u Splitu održana je promocija knjige hrvatskog legendarnog borca Branka Cikatića ‘King of the ring’ koju je počeo pisati 2013. godine. Hrvatski tigar je preminuo 23. ožujka 2020. u 66. godini nakon duge i teške bolesti.

Branko se u knjizi na 170 stranica prisjetio svojih sportskih uspjeha. U njoj je opisana Cikatićeva fantastična karijera u tajlandskom boksu i kickboxingu, te su spomenuti svi veliki rezultati, program priprema, taktički prikaz borbi, osvajanje K-1 turnira 1993. godine…

Cikatić je čitateljima i fanovima približio povijest tajlandskog boksa, o njegovim počecima u Hrvatskoj i rad s mladima, te otvaranje kluba Tigar Cikatić. U knjizi se nalaze Brankove slike iz Japana koje su bile dio njegove osobne borilačke arhive i dosad nikad nisu bile objavljene.

– Jedna od posljednjih želja mog supruga bila je da završim i objavim tu knjigu. Ponosna sam što je knjiga izdana, a tužna jer Branko to nije doživio. Vjerujem da je Branko ponosan na nas jer mi je uvijek govorio kako zna da ćemo mi to dovršiti na način kako je on zamislio – kazala je Ivana Davidovski Cikatić.

Na knjizi su radila i njihova djeca, 18-godišnji sin Bruno, budući profesionalni boksaš te tri godine starija studentica prava Lucija.

Hrvatski tigar je bio prvi pobjednik K-1 Grand Prix turnira u Japanu u travnju 1993. godine. Nokautirao je sva tri suparnika, a u završnici je nadjačao Ernesta Hoosta.

Cikatić je najstariji borac koji je osvojio taj turnir, do naslova je stigao s 38 godina i 208 dana. Osvajao je europske i svjetske titule u tajlandskom boksu i kickboxingu.

Odgovori

Back to top button