Ostalo

Nadina Biljanović europska prvakinja u ju-jitsu

Nadina Biljanović osvojila je zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u ju-jitsu u kategoriji iznad 70 kilograma koje se održalo u Frankfurtu. Članica zagrebačkog kluba Judo & jujitsu Black Belt je prva hrvatska borkinja koja je pobijedila u četiri meča i okitila se najsjajnijim odličjem, piše na službenoj stranici Hrvatskog ju-jitsu saveza.

Prva borba protiv Njemice Anje Gurcke išla je u krivom smjeru te je Nadina gubila na bodove što je ispravila dobrom borbom te pobijedila prekidom prije samog kraja.

U drugom kolu čekala ju je isto predstavnica Njemačke koju je Nadina pobijedila u tijesnoj borbi.

Treće kolo i najveći izazov je bila Francuskinja Eva Bisseni, bivša osvajačica svjetskih i europskih prvenstava. Nadina je koncentrirano ušla u borbu i odlučno joj parirala te je cijelo vrijeme rezultat bio izjednačen do zadnjih trenutaka. Naša borkinja na kraju radi razliku za pobjedu prije samog završetka borbe.

Četvrta borba je trebala biti protiv Ruskinje Margarite Jakuškine, ali ona je predala meč te je Nadina prva hrvatska borkinja koja je postala europska prvakinja u ju-jitsu fighting disciplini. Nadinu vodi trener Ivan Tomašić.

Nadina Biljanović je dvaput osvajala broncu na Svjetskim prvenstvima, te jednom na europskoj smotri. Europska prvakinja povremeno nastupa i u judu, ali čini se kako je više zanima ju-jitsu.

Rezultate s Europskog prvenstva u ju-jitsu pogledajte OVDJE.

Odgovori

Back to top button