Ostalo

Lucija Lesjak i Tin Srbić stjegonoše na otvaranju Mediteranskih igara u Oranu

Između 105 sportašica i sportaša koji će predstavljati Hrvatsku na XIX. Mediteranskim igrama u Oranu (Alžir), za nositelje nacionalne zastave tijekom svečanosti otvaranja Igara izabrani su karate reprezentativka Lucija Lesjak i gimnastičar Tin Srbić, piše na službenoj stranici HOO-a.

Tako je odlučila Misija Hrvatskog olimpijskog odbora u Oranu na sastanku s vodećim dužnosnicima iz desetak sportova čiji su predstavnici u prvoj skupini stigli u Alžir.

Osvajač srebrne olimpijske medalje u Tokiju i naš najbolji gimnastičar, Tin Srbić, bio je logičan izbor, budući da je zlatni olimpijac iz streljaštva Josip Glasnović bio hrvatski stjegonoša na prošlim Igrama u Tarragoni.

S obzirom na to da je i na Mediteranskim igrama na snazi MOO-ova odluka o sportašici i sportašu koji skupa nose zastavu, u ženskoj konkurenciji izbor je pao na Luciju Lesjak, svjetsku mlađeseniorsku karate prvakinju iz 2019. godine te brončanu s prošlogodišnjeg seniorskog SP-a u UAE-u.

Zlatna olimpijka iz Tokija, Matea Jelić, zasigurno bi bila u opciji stjegonoše, ali u Oran stiže tek u trećoj skupini naših sportaša (28. lipnja).

Tin Srbić i Lucija Lesjak ujedno su i najbolji sportaši Zagreba u pojedinačnoj konkurenciji za prošlu godinu.

Svečanost otvaranja Mediteranskih igara održat će se u subotu u 20 sati po lokalnom vremenu (+1 sat po srednjoeuropskom vremenu) na stadionu Ahmed Zabana, koji prima 40.000 gledatelja. Već prvog natjecateljskog dana, u nedjelju na borilišta će izaći brojni hrvatski predstavnici.

Odgovori

Back to top button