Ostalo

FOTO Nadina Biljanović svjetska prvakinja u ju-jitsuu

Hrvatska borkinja Nadina Biljanović je svjetska prvakinju u ju-jitsuu u kategoriji iznad 70 kilograma.

Članica zagrebačkog kluba Judo & jujitsu Black Belt se na Svjetskom prvenstvu u Abu Dhabiju okitila najsjajnijim odličjem.

Nadina je u četiri nastupa izborila četiri pobjede, te nakon europskog stigla i do svjetskog zlata. To je njena šesta medalja s velikih natjecanja.

Luka Škorić, višestruki osvajač europskih i svjetskih medalja, osvojio je broncu u kategoriji iznad 94 kilograma.

Izborio je dvije pobjede nakon kojih je izgubio u polufinalu od višestrukog svjetskog prvaka Saka Aleksandra. U borbi za treće mjesto je ‘golden score’ rušenjem svladao domaćeg borca iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

U kategoriji do 69 kilograma nastupio je naš najmlađi reprezentativac Stjepan Neubauer, piše na Facebook stranici Hrvatskog Ju-Jitsu Saveza. Za Stjepana, koji ima samo 20 godina, ovo je prvo natjecanje na svjetskoj razini u seniorima. Izgubio je borbu na bodove te, kako se borio u pretkolu, nije imao mogućnosti ići u repasaž.

Bez obzira na negativan rezultat, za mladog Stjepana je ovo vrijedno iskustvo te nema sumnje da ga očekuje uspješna sportska karijera. Stjepan se u nedjelju bori u U21 dobnoj skupini gdje konkurira osvojiti visoki plasman.

Ivan Matešić, osvajač brončane medalje na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Izraelu, nastupio je također u kategoriji do 69 kilograma. Bez obzira na to što je upisao jednu pobjedu i dva poraza, pružio je vrlo dobre borbe te bi dogodine mogao polučiti još bolji rezultat.

U kategoriji do 85 kilograma nastupili su Jakov Jović i Lovre Jurin. Obojica mladi borci s mnogo iskustva na lokalnim i regionalnim natjecanjima, međutim obojica su po prvi puta nastupili na svjetskom prvenstvu.

Najugodnije iznenađenje turnira je ovoga puta bio Jakov Jović koji je zauzeo odlično peto mjesto. Jakov je odradio najviše borbi od svih naših boraca te upisao četiri pobjede i dva poraza. Nakon dvije pobjede izgubio je od domaćeg borca (UAE) ali je nakon toga nastavio svoj pobjednički niz te kroz još dvije lavovske bitke došao do borbe za treće mjesto.

Protivnik je bio relativno poznat, vrlo iskusan izraelski borac svjetske klase, Sasmmah Sar. Jakov je pružio vrlo dobru partiju međutim zahvaljujući iskustvu protivnik se bolje taktički postavio te na bodove odnio pobjedu.

U kategoriji do 77 kilograma nastupio je Max Arnold, te Matko Kvesić u kategoriji do 94 kilograma.

Odgovori

Back to top button