Boks

VIDEO Mark Hunt nokautirao protivnika i objavio kraj borilačke karijere

Novozelanđanin Mark Hunt (48) imao je svoju posljednju borbu u karijeri. Jedan od najmoćnijih udarača u povijesti slobodne borbe i kickboxinga zadnji put je ušao u ring.

Hunt je na borilačkoj priredbi u Sydneyu boksao protiv 11 godina mlađeg Sonnyja Billa Williamsa i pobijedio ga nokautom.

Williams se dobro ušao u meč i u prvim je rundama izgledao bolje od svog protivnika.

No u četvrtoj rundi Hunt je krenuo silovito i serijom snažnih udaraca prisilio Sonnyja na povlačenje.

Sudac je primijetio kako se Williams više ne brani, te je prekinuo borbu.

Hunt je nakon meča potvrdio kako nakon 31 godine karijere odlazi u mirovinu

– Sada se smijem ne zato što sam pobijedio, nego zato što sam posljednji put ušao u ring. Nakon nokauta sam pomislio kako želim to ponovno učiniti, ali ne, gotovo je, više se ne vraćam – kazao je Mark Hunt.

Novozelandski borac ima 43 kikboksačka nastupa (30-13), u MMA-u se borio u 29 mečeva (13-14-1, 1 NC), te je imao još četiri boksačka okršaja (1-2-1).

Hunt je debitirao baš u boksu u kolovozu 1998. kada je izgubio protiv Australca Johna Wyborna.

Najveće uspjehe je imao u kickboxingu u kojem je debitirao 1999. godine. Dvije godine kasnije je osvojio K-1 World Grand Prix.

U ožujku 2002. borio se protiv Cro Copa u kikboksačkom meču i izgubio jednoglasnom odlukom sudaca.

Mirku je uzvratio tri godine kasnije na Prideovom turniru u slobodnoj borbi.

Hunt je ostavio trag u MMA-u, a borio se još protiv Fedora Emelianenka, Alistaira Overeema, Juniora dos Santosa, Franka Mira, Antonija Bigfoota Silve, Brocka Lesnara, Wanderleija Silve i mnogih drugih poznatih teškaša.

U svibnju 2015. izgubio je protiv Stipe Miočića, a MMA karijeru je zaključio s tri poraza (Curtis Blaydes, Aleksej Olejnik i Justin Willis). U UFC-u je imao 18 mečeva (8-8-1, 1 NC).

Odgovori

Back to top button