MMA

Whittaker u lovu na UFC-ov pojas: Adesanya nije nedodirljiv. Israel mu odmah odgovorio

Israel Adesanya je u listopadu 2019. nokautom u drugoj rundi pobijedio Roberta Whittaker i osvojio naslov UFC-ova prvaka srednje kategorije. Tri puta je obranio pojas, a zadnje je to učinio nedavno na UFC 263 priredbi kada je jednoglasnom odlukom sudaca nadjačao Marvina Vettorija.

Whittaker je nakon te priredbe poslao poruku Izzyju: ‘Odmori, vidimo se uskoro’.

Adesanya je nekoliko puta izjavio kako ga borba protiv Whittakera još ne zanima, ali teško ga može izbjegnuti.

Australac ima tri pobjede u nizu i mogao bi uskoro dobiti priliku vratiti pojas UFC-ova prvaka.

– Adesanya je protiv Vettorija pokazao kako nije nedodirljiv, a njegova borba je bila prosječna. Nije bio loš, ali nije učinio ništa posebno – kazao je Roberta Whittaker i dodao:

– Dobar je borac, ali ne toliko dobar kao što on misli. Vjerujem kako je poraz od Jan Blachowicza, pa onda i borba protiv Marvina Vettorija pokazala da nije toliko bolji od ostalih.

Whittaker je najavio kako će u revanšu promijeniti taktiku. Ta borba mora biti drugačija nego prvi put, a to Vettori u revanšu nije učinio.

– Uoči njihove borbe Adesanya je govorio kako će okršaj završiti na isti način ne bude li Vettori nešto promijenio. Marvin nije ponudio ništa novo i izgubio je – ističe australski borac i zaključuje:

– Pokušao je borbu protiv Adesanye dovesti uz ogradu, bila je to loša taktika. No možda nije imao izbora, bilo ga je jednostavno teško srušiti, pogotovo tako visokog borca kao što je Adesanya. Nakon druge runde već je bilo jasno kako će borba završiti.

Prvak mu je odmah uzvratio porukom na Twitteru: ‘Ako ja nisam tako dobar kao što kažeš, što to onda govori o tebi’.

A onda je uslijedila još jedna objava: ‘Aaaah s*anje, ponovno počinjemo’, uz video: ‘Sretan ti dan očeva, sine’.

Israel Adesanya i Robert Whittaker mogli bi se u oktogonu naći početkom jeseni.

Odgovori

Back to top button