MMA

Whittaker otkrio pogreške koje je radio u prvom meču protiv Izzyja: Danas sam drugačiji borac

Israel Adesanya uskoro brani pojas UFC-ova prvaka srednje kategorije. Novozelandski borac nigerijskog porijekla bori se 12. veljače protiv Australca Roberta Whittakera.

Bit će to njihov uzvratni meč nakon što je Izzy u listopadu 2019. svladao Whittakera i osvojio naslov.

Nakon tog meča Israel je tri puta uspješno obranio pojas prvaka, a posljednji meč imao je lani kada je svladao Marvina Vettorija.

U međuvremenu je pokušao osvojiti titulu u poluteškoj kategoriji, ali je izgubio protiv prvaka Jana Blachowicza.

Whittaker je nakon poraza protiv Israela pobijedio Darrena Tilla, Jareda Cannoniera i Kelvina Gasteluma, te ponovno dobio priliku napasti pojas.

Robert ističe kako je danas mnogo mirnije nego uoči prve borbe protiv Israela.

– Tada sam mu dopustio da svojim izjavama utječe na mene i to je jedan od razloga zašto sam izgubio. Priznao sam svoje pogreške i od tada sam se potpuno promijenio. Danas sam drugačiji borac – kaže Robert Whittaker i nastavlja:

– Sve možeš popraviti i krenuti naprijed kada prihvatiš svoje pogreške. Sada sam uoči svake borbu smiren i znam što trebam raditi. I kada napravim nešto loše odmah to želim popraviti. To me ponovno dovelo do meča za naslov. Svima želim pokazati svoje vještine.

Whittaker dobro pamti pogreške koje je radio u prvom meču protiv Adesanye, te najavljuje drugačiji pristup u uzvratnoj borbi.

– Moja najveća je pogreška bila što sam mu išao u glavu. Bio sam neoprezan i mnogo sam srljao. Ulovio sam se u svaku njegovu zamku, a onda sam tvrdoglavo napadao pokušavajući mu otkinuti glavu, a to nije prolazilo. Tako se više ne borim, a to ću sada i dokazati – podvukao je Robert Whittaker.

Odgovori

Back to top button