MMA

White najavio novi sastanak s neporaženim Dagestancem: Khabib je još uvijek prvak

Šef UFC-a Dana White još ne želi prihvatiti Khabibovu odluku za umirovljenjem, te će prvaka lake kategorije pokušati još jednom nagovoriti da se vratiti borbama. Neporaženi Dagestanac ima 29 pobjeda u profesionalnoj karijeri, a predsjednik najjače MMA organizacije nekoliko je puta ponovio kako je želja pokojnog Khabibovog oca bila da mu sin zaokruži omjer na 30-0!

Tko zna kako bi se situacija u lakoj kategoriji rasplela da na UFC 257 priredbi Dustin Poirier nije pobijedio Conora McGregora, a Michael Chandler bio bolji od Dana Hookera. Sada se u vrhu lake kategorije zakompliciralo i mnogo je kandidata za borbu za pojas prvaka.

– Prvak lake kategorije može biti samo pobjednik turnira. Khabib je pobijedio Conora, uništio Dustina, on je pravi borac i prvak. Na tom mjestu može biti bilo tko iz vrha divizije. Tu su Poirier, Gaethje, Oliveira, Chandler, Ferguson i McGregor – rekao je Dana White.

Aktualni prvak lake kategorije Khabib Nurmagomedov trebao bi napustiti pojas kako bi divizija dobila borbu za naslov. Prvi čovjek UFC-a iznio je svoje mišljenje.

– Khabib je još uvijek prvak. Uskoro stiže u Las Vegas i idemo na večeru. Razgovarat ćemo i vidjeti kako ćemo dalje – rekao je Dana White u nadi kako će uspjeti nagovoriti Dagestanca na povratak borbama.

Uskoro bi trebali saznati rezultat tog sastanka. No zna se kako Khabib u Las Vegas stiže poslovno kao vlasnik promocije Eagle Fighting Championshipa.

Želja mu je dogovoriti posao s UFC-om, a White će ga barem još jednom pokušati nagovoriti da promijeni odluku. Dagestanac dosad ni u jednoj izjavi vezanoj na tu temu nije spominjao mogući povratak.

Odgovori

Back to top button