MMA

Usman: Nema prijatelja u oktogonu, Burns želi nešto moje

Kamaru Usman ovog vikenda na UFC 258 priredbi u Las Vegasu protiv Gilberta Burnsa brani naslov prvaka u velter kategoriji. Oba su borca dobri prijatelji koji su zajedno mnogo trenirali. Aktualni prvak ističe kako se u oktogonu zaboravi na prijateljstvu.

Nigerijac na dvoboj protiv Burnsa stiže nakon sjajne pobjede u srpnju protiv Jorgea Masvidala. U tom je okršaju još jednom pokazao sjajno hrvanje i izdržljivost. A Masvidal je tada uskočio umjesto Burnsa koji je morao otkazati jer se zarazio koronavirusom.

– Našu borbu shvaćam ozbiljno, jer Gilbert želi nešto moje. Borba s Burnsom bit će kao i svaka druga. Naravno, važna je i zarada, ali novac nije presudan – kazao je Kamaru Usman i dodao:

– Najvažnije je obraniti pojas prvaka. Stalno se po medijima provlači naše prijateljstvo i kao smo nekad zajedno trenirali. No na kraju dana ostajem sam bez prijatelja.

Usman i Burns dugo su zajedno trenirali i sigurno se dobro poznaju. Nigerijac ističe kako zadnjih godinu dana ne treniraju zajedno.

– Ima mnogo samopouzdanja, znam da naporno trenira i bit će opasan – podvukao je Kamaru Usman.

Gilbert Burns je u UFC-u od 2014., a u posljednje dvije borbe bio je sjajan, nokautirao je Demiana Maiju, te nadjačao Tyrona Woodleyja.

– Dugo znam Kamarua. Od početaka smo voljeli raditi zajedno. Znam njegovu taktiku i snagu, ali i njegove slabosti – istaknuo je Gilbert Burns.

Odgovori

Back to top button