MMA

White ima protivnika za Khamzata Chimaeva, a Bisping tvrdi: Usman je dobio ozbiljnog izazivača

Švedsko-čečenski MMA borac Khamzat Chimaev je na UFC 267 priredbi u Abu Dhabiju gušenjem u prvoj rundi pobijedio Kineza Jinglianga Lija.

Sjajni Chimaev se dugo oporavljao od posljedica koronavirusa, te su mnogi mislili kako će završiti karijeru.

Još jednom je pokazao kako se radi o izvrsnom borcu, a za svoj nastup dodatno je nagrađen s 50.000 dolara.

I UFC-ov šef Dana White zna kakvog dragulja ima u promociji.

– On je sjajan, takvog borca još nismo imali. Ima više pobjeda u UFC-u nego što su ga protivnici udarali oktogonu. Naš tim zadužen za društvene mreže prenosio je na Instagramu njegovog dolazak do borilišta. Prijenos je srušio rekord. Bio je to najveći prijenos uživo pute Instagrama – kazao je Dana White.

Chimaeva je nakon pobjede protiv Lija prozvao Nate Diaz. Predsjednik UFC-a je potvrdio kako je apsolutno za taj meč.

– Razgovarat ćemo s Nateom Diazom. Bude li zainteresiran dogovorit ćemo okršaj. Ja sam sto posto za tu borbu – podvukao je Dana White.

I bivši prvak UFC-ove srednje kategorije Michael Bisping se na svom YouTube kanala osvrnuo na Khamzatov nastup na priredbi u Abu Dhabiju.

– Khamzat Chimaev je pravi borac. I Kamaru Usman sada mora biti jako oprezan. Sigurno je gledao borbu i pomislio: ‘Dobro, on bi mogao biti problem. Dobili smo ozbiljnog izazivača koji mi može pružiti pravu borbu – kazao je Michael Bisping.

Kamaru Usman u subotu brani pojas velter kategorije. Nigerijski borac se na UFC 268 priredbi u New Yorku u uzvratnom okršaju bori protiv Colbyja Covingtona.

– Usman treba prvo pobijediti Colbyja, a mislim da će to i učiniti. No Khamzat Chimaev je fantastičan. Imati takvo samopouzdanje i krenuti naprijed, zgrabiti Jinglianga te ga baciti na tlo. A to radi u svakoj borbi – istaknuo je Michael Bisping i zaključio:

– Četiri borbe i četiri brze završnice, a samo je jednom dobio snažan udarac. Brzo će se boriti za pojas. Mislim da treba još jednu pobjedu, a onda će biti na pet pobjeda u nizu i borit će se za pojas prvaka.

Odgovori

Back to top button