MMA

Volkanovski u sjajnoj borbi prepune akcije pobijedio Ortegu i obranio naslov UFC-ova prvaka

Alexander Volkanovski je na UFC 266 priredbi održanoj u T-Mobile Areni u Las Vegasu jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio prvog izazivača Briana Ortege i po drugi put obranio pojas prvak pero kategorije. To mu je 23. pobjeda u karijeri.

Obojica su oprezno odradila prve dvije runde, ali opet prepune akcije. U trećoj rundi Volkanovski je krenuo u napad i nekoliko puta opasno uzdrmao Ortegu.

Sredinom runde Brian iskoristio trenutak nepažnje te uspio srušiti Alexandera. Pokušao je ugušiti suparnika, ali se Australac uspio izvući. Još jednom je Amerikanac uhvatio Volkanovskog nogama u trokut i ponovno se Alexander uspio izvući.

U završnici runde je Volkanovski serijom udaraca izudarao Ortegu, ali ga je spasio zvuk sirene.

Nakon malo duže pauze borba je nastavljena u četvrtoj rundi. Brian je ponovno srušio Alexandra i pokušao ga ugušiti, ali se Australac izvukao te preuzeo potpunu kontrolu nad borbom.

Ortega je nekako preživio teške udarce, te vidno iscrpljen ušao u posljednju rundu. Volkanovski je snažnim udarcima nastavio kontrolirati borbu.

U završnici runde je Ortega pokušao napasti suparnika, ali bio je previše iscrpljen. Prvak je fantastičan meč sigurno priveo kraju.

Sjajna Valentina Ševčenko obranila je naslov u muha kategoriji. Kirgistanka je prekidom u četvrtoj rundi pobijedila Lauren Murphy te šesti put obranila pojas prvakinje.

Valentina je strpljivo skupljala bodove u prve tri runde te je suparnicu držala na distanci. Sredinom četvrte runde uzdrmala je Lauren i serijom udaraca pritisnula na žicu, a potom je oborila na tlo. Poslije serije udaraca laktovima sudac je prekinuo borbu.

Legendarni MMA borci Nick Diaz i Robbie Lawler svojim nastupom u revanšu oduševili su gledatelje prepune dvorane u Las Vegasu.

Lawler je pobijedio tehničkim nokautom u trećoj rundi i tako zaustavio starijeg Diaza na povratku u oktogon poslije šest godina. Sada je njihov omjer izjednačen.

Lawler je na početku borbe pritisnuo Diaza, a prve dvije runde bile su izjednačene. Robbie je na startu treće runde snažno desnim krošeom zakačio Diaza i oborio ga na tlo.

Zatim se odmaknuo i tražio Diaza da ustane, ali Nick više nije imao snage. Sudac je prekinuo borbu.

Curtis Blaydes je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Jairzinha Rozenstruika i vratio se na pobjedničku stazu.

Nakon početnog ispitivanja snaga Blaydes je prvi krenuo u akciju i oborio Rozenstruika na tlo, bilo mu je to 60. rušenje u UFC-u.

Blaydes je bio bolji i u drugoj rundi, a Rozenstruiku u nastavku nije preostalo ništa drugo nego pokušati nokautirati protivnika. No Blaydes ga je u trećoj rundi nakon druge minute ponovo oborio i do kraja kontrolirao borbu.

– Dajte mi Stipu Miočića, Francisa Ngannoua ili Jona Jonesa – kazao je poslije borbe Curtis Blaydes.

Bivša UFC-ova prvakinja u slamka kategoriji Jessica Andrade je na svoj 30. rođendan prekidom u prvoj rundi pobijedila Cynthiju Calvillo.

Jessica je odmah zauzela centar oktogon, te je silovito krenula na suparnicu. Cynthia se uspješno branila, ali se u završnici prve runde povukla na žicu i prekrila lice rukama.

Sudac Herb Dean prekinuo je borbu. Andrade je poslije uvjerljive predstave prozvala Rose Namajunas i Zhang Weili.

Uroš Medić izgubio je u svom drugom nastupu za najjaču MMA organizaciju. Amerikanac Jalin Turner pobijedio je srpskog borca gušenjem (rear-naked choke) u prvoj rundi.

Rezultati, glavni program UFC 266:

Alexander Volkanovski def. Brian Ortega – jednoglasna odluka sudaca (49–46, 50–45, 50–44)
Valentina Ševčenko def. Lauren Murphy – TKO (punches and elbows), 4. runda (4:00)
Robbie Lawler def. Nick Diaz – TKO (retirement), 3. runda (0:44)
Curtis Blaydes def. Jairzinho Rozenstruik – jednoglasna odluka sudaca (30–27, 30–27, 30–27)
Jéssica Andrade def. Cynthia Calvillo – TKO, 1. runda (4:54)

Uvodne borbe:

Merab Dvalishvili def. Marlon Moraes – TKO (punches), 2. runda (4:25)
Dan Hooker def. Nasrat Haqparast – jednoglasna odluka sudaca (30–27, 30–27, 30–26)
Chris Daukaus def. Shamil Abdurakhimov – TKO (punches and elbows), 2. runda 1:23
Taila Santos def. Roxanne Modafferi – jednoglasna odluka sudaca (30–27, 30–27, 30–27)
Jalin Turner def. Uroš Medić – Submission (rear-naked choke), 1. runda (4:01)
Nick Maximov def. Cody Brundage – jednoglasna odluka sudaca (29–28, 29–28, 29–28)
Matthew Semelsberger def. Martin Sano Jr. – KO (punch), 1. runda (0:15)
Jonathan Pearce def. Omar Morales – Submission (rear-naked choke), 2. runda (3:31)

Odgovori

Back to top button