MMA

Volkanovski najavio prelazak u laku kategoriju, UFC-ov šef podržao ideju prvaka

Prvak UFC-ove perolake kategorije Alexander Volkanovski najavio je kako bi nakon pobjede protiv Maxa Hollowaya, koji je na rasporedu 2. srpnja, mogao prijeći u višu diviziju.

Bude li Volkanovski pobijedio Hollowaya u njihovom trećem okršaju i po četvrti put obranio pojas prvaka, time bi mogao zatvoriti jedno poglavlje u najvećoj svjetskoj MMA organizaciji.

– Treća borba protiv Maxa bit će veliki okršaj. Nakon toge meča želim napraviti novi iskorak. Želim dobiti priliku postati dvostruki prvak – rekao je Alexander Volkanovski (24-1), te najavio prelazak u laku kategoriju:

– Oliveira je opasan borac i mnogo ljudi gleda njegove atraktivne borbe. No u zadnjim mečevima je pokazao svoju ranjivost. Borbe su bile uzbudljive, u svakoj je bio na rubu poraza. Ja mu neću davati prilike, pogodit ću ga snažno, a onda nema povratka.

Predsjednik UFC-a Dana White podržava Alexandrovu ideju i njegovu želju da pokuša osvojiti drugi naslov prvaka.

– Volkanovski je jedan od boraca koji zaslužuju poštovanje. Trilogija protiv Hollowaya ima smisla, a nakon toga Alexander može raditi što god hoće. Neka slobodno izazove nekog iz lakte kategorije, podržat ću ga u tome – rekao je Dana White.

Odgovori

Back to top button