Boks

Hrvatski natjecatelji otputovali na Mediteranske igre u Alžir

Hrvatski boksački reprezentativci otputovali su na Mediteranske igre u Alžiru, u gradu Oranu od 25. lipnja do 6. srpnja 2022. u sastavu olimpijskog izaslanstva sa svim ostalim našim sportašicama i sportašima, piše na službenoj stranici HBS-a.

Hrvatsku će na Mediteranskim igrama u boksu predstavljati:

Nikolina Ćaćić (Omega Zagreb) do 54 kg

Noa Ježek (Titan Gym Zagreb) do 69 kg

Petar Krešimir Knežević (Sv. Donat Zadar) do 75 kg

Damir Plantić (Salona Solin) do 81 kg.

Naše boksače u Oranu vodit će seniorski izbornik Kristijan Hodak i trener Franjo Kristić.

Izbornik Kristijan Hodak kaže o očekivanjima za nastup na Mediteranskim igrama:

– Naš cilj uvijek je postići što više pobjeda i vratiti se s medaljama. Konkurencija je vrlo jaka, na Mediteranskim igrama nastupaju redom boksačke velesile kao što su Italija, Španjolska, Francuska, Turska, Maroko, Tunis i ostale zemlje koje imaju vrlo kvalitetne boksače. I naši izabrani predstavnici su vrlo kvalitetni, počev od olimpijke i europske doprvakinje U-22 Nikoline Ćaćić, brončanog Noe Ježeka s Europskog prvenstva U-22, perspektivnog Petra Kneževića koji je jako napredovao te iskusnog Damira Plantića. Putujemo s optimizmom i vjerujemo u povratak s novim odličjima.

Najbolja hrvatska boksačica Nikolina Ćaćić nakon osvojenog naslova doprvakinje Europe U-22 u Poreču nastupila je ove godine i na Svjetskom prvenstvu u Turskoj, odlično se spremila s trenerom Franjom Kristićem i uvjerena je u uspješni nastup prvi puta u novoj olimpijskoj kategoriji do 54 kg u kojoj će se boriti i sljedeće godine u kvalifikacijama za OI u Parizu 2024. godine.

Nikolina je i prva hrvatska boksačica uopće koja će se boriti na Mediteranskim igrama u Alžiru, kao što je i lani bila prva naša boksačica na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Noa Ježek zaliječio je ozljede nakon strahovitog ritma u prvom dijelu sezone i vratio se u punu formu nakon osvojene brončane medalje na Europskom prvenstvu U-22 u Poreču. Zbog novog rasporeda kategorija Noa se za Mediteranske igre morao još spustiti u težini iz svoje kategorije do 71 kg u 69 kilograma.

Perspektivni Zadranin Petar Krešimir Knežević strelovito napreduje u svojoj prvoj seniorskoj godini – na državnom prvenstvu tek je podijeljenom i kontroverznom odlukom izgubio finale i zlato od Noe Ježeka, a Knežević je nedavno pružio i odličan meč u završnici Regionalne lige u Skopju gdje je uvjerljivo svladao iskusnog boksača Loznice Danijela Filipovića.

Naš prvak u lakoteškoj kategoriji do 86 kg Damir Plantić, sudionik lanjskog Svjetskog prvenstva u Beogradu i nedavnog Europskog prvenstva u Turskoj, nastupit će na Mediteranskim igrama u poluteškoj kategoriji do 81 kg u kojoj se bori njegov brat, olimpijac Luka Plantić koji se nije stigao oporaviti i vratiti u formu nakon osvojene brončane medalje na Europskom prvenstvu.

Zbog problema s ozljedama za Mediteranske igre nisu mogli konkurirati prvak Europe U-22 Gabrijel Veočić kao ni prvak u superteškoj kategoriji Marko Milun.

Hrvatska na Mediteranskim igrama u Alžiru nastupa ukupno sa 105 sportašica i sportaša u 17 sportova. Ukupno hrvatsko izaslanstvo broji 172 osobe.

Boksačka natjecanja na Mediteranskim igrama u Oranu počinju u nedjelju, 26. lipnja i traju do petka, 1. srpnja 2022.

Odgovori

Back to top button