MMA

VIDEO Prvo sučeljavanje Jona Jonesa i Ciryla Ganea

Subotnji UFC-ov borilački spektakl u T-Mobile Areni u Las Vegasu predvodi okršaj za naslov u teškoj kategoriji između Jona Jonesa i Ciryla Ganea.

Bonesu će to biti prva borba nakon tri godine pauze i prvi meč u kraljevskoj diviziji.

Gane se nakon poraza početkom prošle godine protiv Francisa Ngannoua vratio u rujnu nokautom nad Taijom Tuivasom.

Uoči UFC 285 priredbi borci su imali prvo sučeljavanje.

– Ciryl mi se čini kao dobra osoba i još bolji borac. Odlično se kreće, dobar je udarač, te je sjajan iz standardnog i iz kontra garda. Bit će to dobra borba. Poštujem Ganea, ali pogledao sam snimke njegovih borbi i otkrio sam njegove slabosti – rekao je Jon Jones i nastavio:

– Kada je u jednom gardu postoje stvari koje voli raditi i to često ponavlja. A onda nešto slično radi kada zauzme drugi gard. Pored svega primijetio sam kako nije neki poseban hrvač. Izbjegava to i pokušava pobjeći. Oslanja se na jiu-jitsu umjesto na obranu od rušenja. Isto vrijedi i za njegovu borbu na tlu. Gledao sam kako ga je Ngannou pet, šest minuta držao pod sobom, a to nije uobičajeno za Francisa. Ciryl je dobar na nogama, ali ne defenzivno, samo kada napada.

Gane je svjestan kako pred sobom ima borbu karijere, a ulog u tom meču je ogroman.

– Pobjeda protiv Jonesa mnogo bi mi značila, on je najveći borac u povijesti. Budem li ga pobijedio to će biti nešto veliko za moju karijeru i život. Očekujem brzog Jona kao što je bio u poluteškoj s istim vještinama, ali mnogo snažnijeg – kazao je Ciryl Gane.

U sunaslovnoj borbi Valentina Ševčenko brani pojas prvainje u muha kategoriji protiv Alexe Grasso.

Odgovori

Back to top button