Judo

Barbara Matić uoči nastupa u Taškentu: To je još samo jedan Grand Slam u nizu

Uskoro počinje IJF Grand Slam u Taškentu, svima drago odredište koje svake godine organizira Svjetsku judo turneju i okuplja najbolje judaše svijeta u borbi za nove bodove koji vode u Pariz 2024. godine, piše na službenoj stranici HJS-a.

To je već četvrta etapa ove godine, nakon Portugala, Pariza i Tel Aviva. Glavni grad Uzbekistana priprema se vibrirati tri dana, od 3. do 5. ožujka 2023., uz podvige stotina natjecatelja.

Hrvatsku predvode aktualna svjetska prvakinja Barbara MATIĆ i viceprvakinja svijeta Lara CVJETKO (obje -70kg) koje sa sobom nose sjajne uspomene iz Uzbekistana.

– Uopće nisam razmišljala o tome da se vraćam na „mjesto zločina“ odnosno tamo gdje sam osvojila drugo svjetsko zlato. Ne znam hoće li biti ista dvorana, nisam o tome razmišljala što je u jednu ruku i dobro. Ovo je još samo jedan Grand Slam u nizu – kazala je Barbara MATIĆ.

Barbara je prva nositeljica kategorije -70kg, dok je Lara treća nositeljica. S istim statusom obje su si osigurale da prvo kolo budu slobodne pa će tako Barbara imati prvu borbu s boljom iz meča I. GOMEZ FERIA (CUB) vs E. DRYSDALE DALEY (JAM) odnosno Lara s pobjednicom prvog kola N. CHYSTIAKOVE (UKR) vs S. NAZAROVA (UZB).

– Ždrijeb je OK, ne volim uoči turnira davati velike komentare, znala sam kako ćemo nas osam nositelja biti podijeljeni, donekle sam unaprijed već znala što me čeka. Nadam se da temperatura i viroza od prošlog tjedna neće puno utjecati na rezultat – dodala je za kraj dvostruka svjetska prvakinja MATIĆ.

Uz finalistice s prošlogodišnjeg SP-a u Taškent je otputovalo još osam reprezentativaca: Tihea TOPOLOVEC (-57kg), Iva OBERAN (-63kg), Katarina KRIŠTO (-63kg), Petrunjela PAVIĆ (-78kg), Ivana MARANIĆ (+78kg), Tina RADIĆ (+78), Zlatko KUMRIĆ (-100kg), Marko KUMRIĆ (-100kg).

Odgovori

Back to top button