MMA

VIDEO Miočić je opasniji nokauter od Ngannoua: Stipe polako lomi svoje suparnike

Stipe Miočić sljedećeg vikenda brani pojas UFC-ova prvaka. Američki borac hrvatskih korijena u uzvratnom okršaju brani naslov teške kategorije protiv izazivača Francisa Ngannoua. Njihova borba predvodi UFC 260 priredbu koja će se 27. ožujka održati u Las Vegasu.

U novoj Inside the Octagon analizi John Gooden i UFC-ov teškaš Walt Harris složili su se kako bi Miočić trebao primijeniti istu taktiku kao i u prvom međusobnom dvoboju 2018. kada je pobijedio Ngannoua jednoglasnom odlukom sudaca.

– Stipe je dobar u svim borilačkim vještinama, a Francis je opasan u svakom trenutku. Stvarno sam uzbuđen zbog sudara stilova. Stipe je u prvom susretu odradio savršenu borbu. Napravio je sve što je trebao od kretanja, ulazaka u rušenje… – kaže Walt Harris i dodaje:

– A Francis nije bio onakav kakav je trebao biti. Svašta mu se motalo po glavi, no mislim kako je prebrzo stigao do borbe za naslov.

Jedan podatak je sve iznenadio. Naime, Miočić je tijekom karijere izborio 20 pobjeda, a 75 posto ih je ostvario nokautom ili tehničkim nokautom. Dok Ngannou ima 15 pobjeda uz 73 posto onih do kojih je stigao nokautom ili tehničkim nokautom. A Kamerunca se često predstavlja kao najopasnijeg UFC-ova nokautera.

– To je iznenađujuće, jer za Francisa znamo kako uništava sve pred sobom, a da onda čujemo da Stipe ima veći postotak nokauta… – ističe Walt Harris i zaključuje:

– Ludo je, ali ima smisla, jer Stipe polako lomi svoje suparnike. I to je razlog zbog kojeg na njega ne gledamo kao eksplozivnog i spektakularnog nokautera, ali on je opasan udarač i odličan borac.

Cijelu analizu i razgovor između Johna Goodena i Walta Harrisa pogledajte u videu:

Odgovori

Back to top button