MMA

VIDEO Maro Perak iza sebe ostavio neizbrisiv trag u borilačkom sportu: Nismo škrti na znanju

U srijedu je sve šokirala vijest o smrti Mare Peraka. Hrvatski borac iznenada je preminuo u 40. godini života nakon što mu je iznenada pozlilo. Ujutro je bio na treningu u svom Gladiatoru.

Bio je osnivač i voditelj kluba Gladiator, te jedan od najzaslužnijih u popularizaciji ultimat fighta i općenito borilačkog sporta u Dubrovniku.

Mnogi su prepoznali njegov entuzijazam, te su mu se priključili i nesebično pomagali.

A Maro nikada nije krio kako bez njih ništa ne bi mogao učiniti, no on je bio taj koji je najviše potezao i često dolazio s idejama. Privukao je mnogo mladih i stvorio veliku bazu kvalitetnih boraca.

– Nismo škrti na znanju. Ako netko primijeti da je trening postao monoton odmah idemo raditi nešto drugo. Treniramo vani i donosimo znanje u Dubrovnik. To smo jednostavno tako prihvatili i idemo tim putem – rekao je jednom Maro Perak u razgovoru za Dubrovačku televiziju.

Na ideju Mare Perak osnovan je Boksački klub Dubrovnik, te je za trenera doveo Ukrajinca Sergeja Vakerynu.

– Gladiatori su krenuli od nule, ali s velikim entuzijazmom. Danas imamo mnogo članova, novu dvoranu. Prije nismo imali ništa. Vraćamo se s hrvanjem, boksom, imamo novog boksačkog trenera – kazao je Maro Perak prije nekoliko tjedana u intervjuu za dubrovnikinsider.hr, te nastavio:

– Mislim da će boks prevladati u Dubrovniku i za godinu, dvije dana imat ćemo boksački tim koji će na Prvenstvu Hrvatske uzeti medalju.

Perak se pohvalio novom dvoranom za koju je najzaslužniji Grad Dubrovnik, te je naglasio kako je dvorana u kojoj treniraju Gladiatori jedna od najboljih na ovim prostorima.

– Da nije nove dvorane, ne bi imali toliko članova kao danas, ne bi jednostavno imali gdje trenirati.Sada kada imamo potpuno opremljenu dvoranu, na nama je da pravimo sportaše i prvake – rekao je Maro Perak, koji je u 35 profesionalnih borbi izborio 26 pobjeda, imao je osam poraza i remi.

Karijeru je počeo kao judaš, te je nizao uspjehe na državnim prvenstvima. Bio je reprezentativac u muay thaiju.

U Gladiator je uvijek dovodio poznate trenere i osvajače olimpijskih medalja. Zahvaljujući njima dubrovački klub je nizao uspjehe i na amaterskim prvenstvima.

Nedavno je u Dubrovniku pokrenuo boksačku sekciju, a u svibnju je bio suorganizator Otvorenog hrvačkog prvenstva u Gospinom polju.

Maro je uvijek bio pun ideja…

Pogledajte prilog o Mari Peraku koji je prikazan na Dubrovačkoj televiziji:

Odgovori

Back to top button