MMA

Tyson Fury otkrio koliko će Francis Ngannou zaraditi u njihovom boksačkom okršaju

Bivši UFC-ov prvak teške kategorije Francis Ngannou uskoro će ispuniti svoju dugogodišnju želju i napokon debitirati u ringu.

Kamerunac će svoj prvi profesionalni boksački meč imati 28. listopada u Saudijskoj Arabiji protiv WBC-ova prvaka Tysona Furyja.

Ngannou je početkom godine napustio UFC, jer mu promocija nije željela ispuniti nekoliko zahtjeva, a među njima je bila i mogućnost boksanja.

Prije nekoliko mjeseci je potpisao za PFL, a nedavno je dogovorio i okršaj protiv Kralja Cigana, kojeg mnogi kritiziraju što je dogovorio meč protiv Kamerunca.

A naravno da je Francis objeručke prihvatio ponudu, jer će nastupom u Rijadu dobro zaraditi, mnogo bolje nego u najvećoj MMA promociji.

Ngannouov trener Marquel Martin jednom je izjavio kako će taj honorar nekadašnjem UFC-ovom prvaku promijeniti život.

– Mnogi su govorili kako je Ngannou idiot što je otišao iz UFC-a, a sada je odjednom postao genij. Francis će zaraditi deset milijuna dolara. Do vrha će napuniti svoj kovčeg – rekao je Tyson Fury, koji će vjerojatno zaraditi mnogo veći iznos.

No bez obzira o kojem se iznosu radi, Kamerunac će zaraditi mnogo više nego što je dobio za pobjedu protiv Ciryla Ganea u posljednjem UFC-ovom meču kada je obranio naslov. Ngannou je u tom borbom zaradio 600.000 dolara.

Nema sumnje kako Francis Ngannou ima ogromno poštovanje prema Tysonu Furyju, no tijekom šetnje Londonom privukao je pozornost i svojom majicom.

Naime, nosio je majicu na čijoj je prednjoj strani otisnuta fotografija iz Furyjeve prve borbe protiv Wildera iz prosinca 2018. kada se Kralj Cigana po drugi put u tom meču našao u nokdaunu.

Ispod fotografije je ‘hashtag’ FuryNgannou i datum održavanja borbe.

Odgovori

Back to top button