MMA

Trener Israela Adesanye: Željeli smo da se bori protiv Miočića

Eugene Bareman, trener Israela Adesanye, otkrio je plan koji bi pokušali izvesti da je kojim slučajem Izzy na UFC 259 priredbi pobijedio Jana Blachowicza. Naime, prvak srednje kategorije Israel Adesanya bi pobjedom protiv Poljak osvojio poluteškaški naslov, a onda bi, pod uvjetom da Stipe Miočić svlada Francisa Ngannoua, tražili okršaj s američko-hrvatskim prvakom za pojas u teškoj kategoriji.

Izzy bi tako pokušao osvojiti UFC-ove pojase prvaka u tri kategorije, a to dosad još nikome nije uspjelo. No Adesanya je prvi put u karijeri doživio poraz i taj je plan propao.

– Da je osvojio naslov, otišli bi do kraja. Zašto bi se zaustavljali? Željeli smo otići u kategoriju više, ali ne zbog Jona Jonesa – kazao je Eugene Bareman i dodao:

– Israel je blizak s Ngannouom da bi se njih dvojica borili, ali u slučaju Miočićeve pobjede, sto posto bismo išli do kraja i tražili borbu za prvaka.

Trener ističe kako se nekoliko puta spominjala Adesanyin prelazak u tešku kategoriju, ali barem zasad od toga neće biti ništa. A okršaj protiv Jona Jonesa?

– On nije bio dio naših planova. Da je Israel pobijedio Blachowicza, pokušali bismo napraviti ono što još nikome nije uspjelo. No čekali bi da vidimo bi li Miočić pobijedio Ngannoua – podvukao je Eugene Bareman.

Odgovori

Back to top button