MMA

Tko bi mogao biti sljedeći izazivač Islamu Makhachevu?

Aktualni UFC-ov prvak lake kategorije Islam Makhachev (24-1) ima 12 pobjeda u nizu.

Dagestanski borac je do naslova stigao u listopadu prošle godine kada je ‘submissionom’ (arm-triangle choke) u drugoj rundi pobijedio Charlesa Oliveiru.

Dosad je samo jednom branio pojas i bio je uspješan.

Makhachev je sredinom veljače u Perthu jednoglasnom odlukom sudaca nadjačao Alexandra Volkanovskog, prvaka perolake kategorije.

Fanovi slobodne borbe već se neko vrijeme pitaju tko bi mogao biti mogao biti sljedeći izazivač Islamu Makhachevu?

Donedavno je u igri bio Beneil Dariush, no nakon teškog poraza protiv Charlesa Oliveire ispao je s popisa.

A Makhachev ne skriva želju da se nadao Beneilovoj pobjedi protiv Do Bronxa.

– Navijao sam za Dariusha. Mislio sam da će on biti novi izazov za mene, jer je imao osam pobjeda u nizu, no izgubio je od Oliveire. A ja još uvijek ne znam hoće li moja sljedeća borba biti protiv Charlesa. Vjerujem da ću protivnika saznati nakon meča između Justina Gaethjea i Dustina Poiriera – kazao je dagestanski borac, pa nastavio:

– Naravno da sam želio dodati novo ime na svom popisu pobjeda, to bi za mene bilo mnogo bolje. A ne bude li se Oliveira sada borio protiv mene, onda će svi govoriti kako ga izbjegavam. Nikada nisam birao protivnike, već protiv onih koje odredi UFC. Ne plašim se Oliveirinog ‘grapplinga’, mogu ga srušiti kad god želim.

Tko bi osim Charlesa Oliveire mogao biti Islamov sljedeći izazivač?

Među kandidatima su sigurno Justin Gaethje i Dustina Poiriera, pa i Arman Tsarukyan, koji se 2019. borio protiv Makhacheva i izgubio jednoglasnom odlukom sudaca.

Armensko-ruski borac ima dvije pobjede u nizu, te mu vjerojatno treba barem još jedna kako bi dobio priliku boriti se za naslov.

A novu priliku za napasti pojas mogli bi dobiti Conor McGregor i Michael Chandler.

Odgovori

Back to top button