MMA

Tai Tuivasa još jednom prozvao Stipu Miočića

Prošlo je gotovo godinu dana od posljednje borbe Stipe Miočića kada je na UFC 260 priredbi u Las Vegasu izgubio pojas prvaka teške kategorije.

Kamerunac Francis Ngannou je nokautom u drugoj rundi pobijedio Miočića, koji nakon toga više nije ulazio u oktogon.

Nitko ne zna kakve planove ima Stipe, koji bi po posljednjim informacijama uskoro ipak mogao imati borbu.

Naime, počelo se šuškati kako bi Miočićev sljedeći protivnik mogao biti Australac Tai Tuivasa, koji ima pet pobjeda u nizu i treći je na ljestvici izazivača UFC-ove teške kategorije odmah iza američko-hrvatskog borca.

– Želim se boriti protiv Stipe Miočić, stari je borac i mislim da mu nije ostalo još mnogo mečeva. Htio bih dobiti priliku boriti se protiv njega, prije nego što se odluči povući – kazao je Tai Tuivasa u intervjuu u MMA Houru, dok je Ariel Helwani bio još konkretniji:

– Stipe Miočić je legenda i jedan od najvećih boraca u povijesti. On je najveći prvak teške kategorije u MMA-u, ali je neaktivan u posljednje vrijeme. Trebaš krenuti dalje i dati priliku mlađima. Evo, tu je Tai Tuivasa, nitko nema bolji niz od njega. Ne možeš samo sjediti i boriti se jednom godišnje za pojas.

No najpopularniji američki MMA novinar nije se zaustavio samo na tome, te je predložio i datum borbe između Miočića i Tuivase.

– Stipe, prestani izbjegavati Taija. To je zasad za tebe najveća dostupna borba, a održala bi se 2. srpnja. Budeš li čekao povratak Jona Jonesa, onda ćeš se načekati još tri-četiri godine, a ti nemaš toliko vremena. Pobjednik tog meča dobit će priliku napasti pojas prvaka teške kategorije – istaknuo je Ariel Helwani.

Odgovori

Back to top button