MMA

Stipe Miočić se vraća u oktogon, protivnik bi mu mogao biti Tai Tuivasa

Izgleda kako bi se Stipe Miočić uskoro mogao vratiti u oktogon. Naime, UFC dogovara meč između Miočića i Taija Tuivase, a njihov okršaj mogao bi se dogoditi u srpnju.

Najveća svjetska MMA organizacija želi organizirati meč za mjesto prvog izazivača teške kategorije.

Francis Ngannou je u siječnju prvi put branio pojas prvaka koji prije godinu dana osvojio trijumfom protiv američko-hrvatskog borca.

Kamerunac je na UFC 270 priredbi jednoglasnom odlukom sudaca svladao Ciryla Ganea.

Posljednjih tjedana se mnogo govorilo u mogućem meču za privremeni naslov između Stipe Miočića i Jona Jonesa, ali nitko ne zna kakve planove ima Bones.

A Tuivasa je pobjedom protiv Derricka Lewisa preuzeo treće mjesta na ljestvici izazivača teške kategorije te su ispred njega samo Gane i Miočić.

Australac je ima pet pobjeda u nizu i sada bi mogao dobiti priliku karijere i možda se boriti za privremeni pojas.

Prvak Ngannou zbog ozljede koljena bit će neko vrijeme na poštedi, a još ga čekaju i razgovori s UFC-om oko produljenja ugovora.

Baš zbog toga bi promocija mogla organizirati još jedan meč za pojas privremenog prvaka.

Borba između Miočića i Tuivase bila bi uvrštena na UFC 276 priredbu koja će se 2. srpnja održati u sklopu International Fight Weeka.

Tu bi priredbu mogla predvoditi dva meča za naslov, između Kamarua Usmana i Leona Edwardsa, te revanš Julianne Peña i Amande Nunes za titulu prvakinju u bantam kategoriji.

Odgovori

Back to top button