MMA

Stipe Miočić: Mnogo je razloga zbog kojih sam se odlučio vratiti u oktogon

Još je nekoliko tjedana ostalo do velikog UFC-ovog spektakla na kojem će Stipe Miočić ponovno pokušati stići na tron teške kategorije.

Američki borac hrvatskih korijena nastupit će 12. studenog na UFC 295 priredbi u New Yorku i protiv prvaka Jona Jonesa tražiti svoju 21. profesionalnu pobjedu.

Miočiću će to biti prvi nastup nakon više od dvije i pol godine pauze kada je u ožujku 2021. nokautom u drugoj rundi izgubio protiv Francisa Ngannoua.

Rekorder UFC-ove teške kategorije po broju obrana naslova i pobjeda u mečevima za naslov svoju prvi pojas je osvojio 2016. protiv Fabricia Werduma, a potom ga je obranio u borbama s Alistairom Overeemom, Juniorom dos Santosom i Francisom Ngannouom.

Stipe je titulu izgubio u srpnju 2018. u prvom meču protiv Daniela Cormiera, a onda ga je dvaput pobijedio i zaključio trilogiju. A onda je uslijedio poraz protiv Ngannoua.

Američko-hrvatski borac je objasnio zašto se odlučio vratiti u oktogon.

– Mnogo je razloga za to, želim se boriti i natjecati s najboljima. Posljednja borba nije prošla onako kako sam planirao. Sad je vrijeme za povratak i pobjedu – istaknuo je Stipe Miočić.

Odgovori

Back to top button