Boks

Ngannouov trener otkrio plan protiv Furyja: Francis bi u tome mogao tražiti priliku

Bivši UFC-ov prvak Francis Ngannou će 28. listopada u Saudijskoj Arabiji debitirati u boksačkom ringu protiv Tysona Furyja, koji u ovom meču neće braniti WBC-ov pojas.

Kameruncu se tako ispunila dugogodišnja želja što je i jedan od razloga njegovog razlaza s najvećom svjetskom MMA organizacijom.

Naime, Ngannou je početkom godine napustio UFC, a nedugo zatim potpisao je za PFL i dogovorio boksački okršaj s jednim od najboljih teškaša na svijetu.

Ngannouov glavni trener Eric Nicksick razmišlja o taktici kojom bi Francis mogao zaprijetiti Kralju Cigana.

– Stižemo na tuđi teritorij i trebamo smisliti plan kako pobijediti najboljeg boksača teške kategorije, a to će biti teško – istaknuo je Eric Nicksick, te se dotaknuo Wilderova stila boksa:

– On možda izgleda divlje i nije tehničar kao što neki kažu, ali ima nepredvidive pokrete. Takvog borca zovemo sablast. Nekom tehničaru treba vremena da se privikne na takvog borca jer nije naviknuo na nekonvencionalne pokrete i udarce koji dolaze sa svih strana. Ngannou bi u tome mogao tražiti priliku, bit će u nevolji bude li se želio nadboksavali protiv Furyja. Moramo nešto smisliti.

Eric Nicksick oduševljen je koliko je Ngannou napredovao u boksačkim tehnikama i vjeruje kako je sposoban pobijediti WBC-ova prvaka.

– Francis me ne prestaje oduševljavati. Ne bi me iznenadilo ako bi uspio nokautirati Furyja – prisnažio je Ngannouov trener.

Odgovori

Back to top button