MMA

Rose Namajunas želi borbu protiv Carle Esparza, no UFC-ov šef ima drugi plan za prvakinju

Američka borkinja Rose Namajunas (11-4) je na UFC 268 priredbi u New Yorku podijeljenom odlukom sudaca pobijedila Kineskinju Weili Zhang (21-3) te obranila pojas u slamka kategoriji.

Rose je nakon meča istaknula kako bi njezina sljedeća borba za obranu naslova trebala biti protiv sunarodnjakinje Carle Esparza (18-6) od koje je prije sedam godina izgubila u prvoj borbi za naslov u toj diviziji.

– Uoči borbe ona mi je prva pala na pamet. To je logično i to bi trebao biti sljedeći korak. No o tome će odlučiti UFC. Rado bih se borila protiv Carle – istaknula je Rose Namajunas.

No UFC-ov predsjednik Dana White misli drugačije i ima drugi plan za prvakinju.

– Weili Zhang je upravo izgubila borbu i poprilično je daleko od nove borbe za naslov. A za Rose imamo drugi plan, ali to nije Carla Esparza – otkrio je Dana White i objasnio:

– Nije dobro samo sjediti i čekati borbu. To je zapravo jako loša ideja.

Jedna od mogućih protivnica mogla bi biti Marina Rodriguez (15-1) koja je ove godine svladala Amandu Ribas, Michelle Waterson i MacKenzie Dern.

Vjerojatno bi u nekim kombinacijama mogla biti Joanna Jedrzejczyk (16-4), kada je već White odbacio mogućnost za Carlu Esparza. S nestrpljenjem čekamo UFC-ovu odluku.

Odgovori

Back to top button