MMA

Roberto Soldić razmišlja o UFC: Želim se boriti protiv najboljih

Dvostruki KSW-ov prvak Roberto Soldić je u intervjuu za MMA Junkie otkrio svoje planove.

Hrvatski MMA borac je sredinom prosinca prošle godine nokautom u drugoj rundi svladao KSW-ovu legendu Mameda Khalidova i osvojio pojas u srednjoj kategoriji.

RoboCop je još od ranije vlasnik naslova u velteru.

Bila mu je to sedma pobjeda u nizu i 20. u karijeri (ima i tri poraza) kojom je pokazao kako ima potencijal za još veće domete.

Njegov menadžer Tomi Dijaković je prije nekoliko tjedana izjavio kako je Roberto još uvijek pod ugovorom sa KSW-om, te je otvoren za sve opcije, pa čak i napasti pojas u poluteškoj kategoriji.

No posebno je odjeknula njegova rečenica u kojoj je rekao:

Roberto ima želju prijeći u drugu organizaciju, također s tri slova.

Nije konkretno rekao o kojoj se promociji radi, no Soldić je u posljednjem intervjuu jasno dao do znanja kako se želi boriti protiv najboljih, a oni su u UFC-u.

– Imam još jednu borbu u ugovoru sa KSW-om, koji ističe u srpnju. Razgovarat ćemo s Martinom Lewandowskim i Maciejem Kawulskim i vidjeti što dalje – kazao je Roberto Soldić i dodao:

– No ja se želim testirati s najboljima na svijetu. A oni najbolji su u UFC-u. Želim otići u SAD, jer to je kao Liga prvaka.

Najveća MMA promocija u Europi je KSW, ali ona se, u usporedbi s UFC-om, slabo prati u svijetu. A hrvatski borac želi iskoračiti na svjetsku pozornicu.

– Ljudi misle kako je UFC jedino vrijedno u tom sportu. A UFC je broj jedan na svijetu. Kada sam se time počeo baviti i trenirati, stalno sam to gledao i to sam oduvijek sanjao. Kada odem u Ameriku na sparinge svi su čuli za KSW, ali nitko to ne prati – rekao je Roberto Soldić i nastavio:

– U Europi organiziraju odlične priredbe koje se ovdje dobro prati, ali izvan naših granica je to vrlo slabo. A UFC prati čitav svijet i tek tamo možeš postati zvijezda. Ovdje možemo doći do neke razine i dalje više ne ide…

Soldića čeka barem još jedan meč u KSW-u. Prozvalo ga je nekoliko boraca, Michael Materla traži revanš, a želju za obračunom pokazao je i novi prvak poluteške kategorije Ibragim Čužigaev.

– Želim se boriti protiv Conora McGregora, ali tko sam ja? Neka stanu u red pa ćemo vidjeti. Meni su trebale četiri godine za borbu protiv Mameda. Čvrsto držim svoju poziciju i vidjet ćemo s Ibragimom što on i njegov tim nude – istaknuo je Roberto Soldić, te otkrio što mu je Gegard Mousasi jednom rekao:

– Imam 27 godina i iza sebe imam nekih pet, šest godina rada. Jako vjerujem u svoje udarce kao i u sve drugo. Znam da imam tešku lijevu ruku, kick i desni udarac. Protivnici imaju velike probleme protiv mene, a ja nemam straha. Treniram s Gegardom Mousasijem, a svi znamo koliko je dobar. Jednom mi je rekao: ‘Bit ćeš UFC-ov prvak!’, a ja sam odgovorio: ‘Čekaj, prvo ugovor’.

Odgovori

Back to top button