Boks

Leo Cvetković ispao na bodove od snažnog Ukrajinca

Na 66. Bocskai memorijalu u Debrecenu u srijedu, 9. veljače 2022. nastupili su dvoje hrvatskih predstavnika – Ana Stojanović (Pit Bull Split) i Leo Cvetković (Omega Zagreb), piše na službenoj stranici HBS-a.

Naš mladi poluteškaš Leo Cvetković nije uspio proći u 2. kolo jakog međunarodnog turnira u Debrecenu.

Jednoglasnom odlukom sudaca izgubio je meč u kategoriji do 80 kg od favorita, Ukrajinca Matveja Razhbe – tri suca dala su minimalnu prednost 29:28, dvojica 30:27.

Cvetković je otpočetka nametnuo inicijativu, napao Ukrajinca koji se odlično kretao i čekao prilike iz kontri.

U drugoj rundi obojica su pojačali ritam, kombinacije su postale češće i udarci konkretniji, a Cvetković je još jače pritisnuo u trećoj rundi kad je Razhba češće tražio predah u klinču.

Cvetković nije odustajao od napada, teško je pronalazio put plasirati svoje razorne udarce, a Ukrajinac je tehnički ostavio bolji dojam na suce.

Leo Cvetković u finišu lanjske godine imao je seriju lijepih pobjeda u Regionalnoj ligi i na Grand Prixu Zagreb na kojem je svladao i olimpijca Luku Plantića.

Hrvatska predstavnica u kategoriji do 66 kg na turniru u Debrecenu Ana Stojanović izgubila je prekidom u drugoj rundi od srpske reprezentativke Nikoline Gajić.

Naša mlada boksačica iz Pit Bulla Split vrlo dobro je ušla u meč i srčano se nosila s višom i snažnijom srpskom boksačicom u 1. rundi, uspijevala skratiti distancu i plasirati serije iz blizine, pa joj je prednost dodijelilo i dvoje sudaca.

U drugoj je pala i u snazi, jača i tehnički bolja Nikolina Gajić zadavala je i pogađala brojnije serije našoj Ani, a nakon dva brojanja sudac u ringu prekinuo je meč.

Čestitke mladoj Splićanki Ani na hrabrom i borbenom nastupu u Debrecenu koji joj je bio prvo ozbiljno međunarodno iskustvo, kao i Leu Cvetkoviću!

U turniru u Debrecenu ostalo je dvoje naših predstavnika: Nikolina Ćaćić (52 kg) i Marko Milun (+92 kg). Nikolina Ćaćić u polufinalu kategorije do 52 kg boksat će protiv domaće boksačice, Mađarice Beate Dudek u drugom meču popodnevnog programa u četvrtak.

Odgovori

Back to top button