MMA

Rakić podržao Jonesa koji traži veću plaću za borbu protiv Ngannoua: I ja bih to isto učinio

Aleksandar Rakić podržao je Jona Jonesa te smatra kako najuspješniji borac u UFC-ovoj povijesti zaslužuje dobiti honorar koji traži. A Bones za borbu protiv prvaka Francisa Ngannoua, koji je prošlog vikenda nokautom u drugoj rundi pobijedio Stipu Miočića, mnogo veću plaću nego što je imao dosad.

– Sve do deset milijuna dolara je premalo za tu borbu. Stvarno se nadam da taj iznos neće biti tako nizak. Pričekat ću ponudu UFC-a – izjavio je nedavno Jon Jones.

Srpski borac s austrijskom putovnicom je uvjeren kako Bones ima čvrste argumente s kojima ulazi u pregovore oko dogovaranja svog premijernog nastupa u teškoj kategoriji.

– Jones je dosad učinio baš sve, 13 puta je obranio naslov poluteške kategorije, napravio je što dosad nitko nije učinio osim njega. Potpuno ga razumijem – kaže Aleksandar Rakić i dodaje:

– No kada veliki novac mogu dobiti Conor McGregor ili Khabib Nurmagomedov, zašto ne bi mogao i on? To je teška kategorija i meč protiv zastrašujućeg Francisa. I ja bih na njegovom mjestu to isto tražio.

Rakić ističe kako je Jon Jones pametan borac koji ima visoki IQ!

– Vjerujem kako će dobro proučiti Francisa i kada dođe borba iskoristit će apsolutno svaku slabost suparnika. Ne znam kako će se osjećati u teškoj kategoriji, vidio sam da sad ima 114 kilograma i s tom težinom se mora kretati. Treba se prvo naučiti na svoju težinu, sparira, raditi na fokuserima i doći do toga da to može raditi pet rundi – istaknuo je Aleksandar Rakić i nastavio:

– Bit će to zanimljiva borba jer Francis je zvijer. Prvak koji je nokautirao Stipu i pokazao kakvu ima snagu. No Jon je pametan. Bude li borba otišla do sudačke odluke, onda će Jona pobijediti. No jedan direkt je dovoljan da Francis ugasi svjetla. Obojici dajem 50-50 šanse za pobjedu.

Srpski borac mogao bi kroz koju godinu također prijeći u tešku kategoriju.

– Još uvijek imam posla u poluteškoj kategoriji. Kad postanem prvak, naravno da ću otići u tešku, po prirodi sam teškaš – rekao je Aleksandar Rakić i zaključio:

– Visok sam, imam doseg i vjerojatno ću biti jedan od najbržih teškaša s najboljim kretanjem. Sad se krećem poput velteraša ili borca srednje kategorije, u tome ću biti u velikoj prednosti.

Odgovori

Back to top button